|

ABD’de İslamofobi dalgası tırmanıyor

Fransa’nın başkenti Paris’te ve ABD’nin California eyaletinde geçtiğimiz haftalarda meydana gelen terör saldırılarının ardından ABD’de yaşayan Müslümanlar İslamofobinin tehlikeli boyutlara ulaşmasından korkuyor. MÜSİAD ABD temsilcisi Uyar 11 Eylül sonrasında dahi bu derece tedirginliğin hissedilmediğini söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 01:16 - 14/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Fransa'nın başkenti Paris'te ve ABD'nin California eyaletinde geçtiğimiz haftalarda düzenlenen silahlı saldırıların ardından ABD'de yaşayan Müslümanlar, giderek yükselen Müslüman karşıtlığından rahatsızlık duyuyor. ABD'deki Müslümanlar, İslam karşıtlığının şimdi güvenliklerini tehdit edecek daha ciddi boyutlara ulaşmasından korkuyor.



Nefret suçunda artış

Washington'da bulunan Amerika İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Ulusal İletişim Direktörü İbrahim Hooper, ABD'deki Müslümanların son saldırıların ardından geleceklerine yönelik kaygı taşıdıklarını söyledi. İslamofobinin San Berdardino saldırısına kadar da zaten rahatsız edici boyutta olduğunu hatırlatan Hooper, “Paris saldırılarından sonra Müslümanlara karşı nefret suçlarında ve ayrımcılık uygulanmasında gerçek bir artış gördük. Şimdi bu, San Bernardino'daki ölümlerin ardından da devam ediyor” diye konuştu.



'İslamofobi endüstrisi' var

ABD'de son yıllarda Müslümanlara karşı nefretin gözle görülür şekilde artış gösterdiğini söyleyen MÜSİAD ABD Temsilcisi İbrahim Uyar 11 Eylül saldırılarından sonraki dönemde dahi kendilerini bugünkü kadar tedirgin hissetmediklerine işaret ederek, “Burada milyonlarca doların döndüğü bir 'İslamofobi endüstrisi' var. ABD medyasında Müslümanlar maksatlı olarak öcü gibi gösterilmeye çalışılıyor” ifadelerini kullanıyor. Muhammed, 2014'te yaptıkları araştırmaya göre de Amerikan halkının yarısının İslam'ı, şiddeti “teşvik eden bir din” olarak gördüklerinin ortaya çıktığını ifade etti. Bu rakamın 2001'deki 11 Eylül saldırılarından altı ay sonra yapılan araştırmadaki orandan daha yüksek olduğu bilgisini veren Muhammed, halkın bilinçsiz olduğunda, İslam'ı şiddetle yan yana koyduğuna vurgu yaptı.


#İslamofobi
#ABD’de
#paris
8 yıl önce