|

ABD’de silah terörü

Bireysel silahlanma tartışmalarının sık sık gündeme geldiği ABD, hafta sonu yeni saldırılarla sarsıldı. Teksas’ta bakımevine düzenlenen saldırı sonrası New Orleans’ta kimliği belirsiz kişiler kalabalığa ateş açtı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:04 - 30/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​ABD, Cumartesi gecesi peşpeşe silahlı saldırılarla sarsıldı.
​ABD, Cumartesi gecesi peşpeşe silahlı saldırılarla sarsıldı.

ABD, Cumartesi gecesi peşpeşe silahlı saldırılarla sarsıldı. Teksas’ta bir bakımevine düzenlenen ve 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıdan saatler sonra, Louisiana eyaletinin New Orleans kentinde kimliği belirsiz kişilerce kalabalığa ateş açıldı. New Orleans Polis Departmanı, en az 3 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırganları tespit etmek ve yakalamak için operasyon başlatıldı.

HER 100 KİŞİYE 121 SİLAH

Dünya genelindeki 1 milyardan fazla silahın yüzde 40’ı, her yıl silahlı saldırılar nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve bireysel silahlanma tartışmalarının sık sık gündeme geldiği ABD’deki sivillerin elinde bulunuyor. Yaklaşık 326 milyon kişinin yaşadığı ABD’de silah sahibi sivillerin sayısı 393 milyona ulaşarak ülke nüfusunu geçiyor ve her 100 kişiye 121 silah düşüyor.

#ABD
#New Orleans
#Teksas
6 yıl önce