|

ABD’nin bölge oyunu

Terör örgütü PKK/PYD/YPG’ye Suriye Demokratik Güçleri (SDG) diyerek harf oyunları yapan ve örgütü korumaya çalışan ABD, şimdi de ‘bölge’ oyunlarına başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2018 Salı
Güncelleme: 03:40 - 27/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

“Afrin’le alakamız yok, desteğimiz de yok” diyen ABD’lilere Türkiye, “Münbiç PYD-YPG’si, Ayn el Arab PYD’si, Afrin PYD’si mi var? PYD-YPG bunların hepsi bir” cevabını verdi.

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye ile ABD arasında güvene dayalı ilişkilerin onarılması için kurulacak komisyonlarda Türkiye’nin kırmızı çizgisini “terör tehdidinin tamamen ortadan kaldırılması” olarak açıkladı. ABD’nin herhangi bir iyi niyet adımı görüp görmediklerine ilişkin olarak da Canikli, “Söylem olarak var ama artık sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

BUNLARIN HEPSİ BİR

Canikli, sahada ABD’den iyi niyet göstergesi olarak somut adım görülüp görülmediği konusunda, “Söylem olarak var. Ama artık sözün bittiği yerdeyiz” dedi. Canikli, ABD’nin “Afrin’le bizim bir alakamız yok. Afrin’e destek vermedik. Münbiç’ten ya da diğer bölgelerden gitmiş olabilir” söylemlerinin de Türkiye’nin taleplerini karşılamadığını vurgularken, “Münbiç PYD-YPG’si, Ayn el Arab PYD-YPG’Sİ, Afrin PYD-YPG’si diye bir şey yok. YPG tek. Hepsi bir. Ona verdiğin silah öbürüne de gider. Aksi mümkün mü” diye konuştu.

#Afrin
#ABD
#Terör
6 yıl önce