|

Abluka

Mehmetçik ve ÖSO, Afrin’i her yandan kuşatmak için ilerleyişini sürdürüyor. Zeytin Dalı Harekâtı’nın 54. gününde birlikler, 12 köyü daha PKK’lı teröristlerden temizleyerek ilçeyi fiilen abluka altına aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:29 - 15/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Raco’daki Türkmenler, Afrin’den gelen misafirlerinin her ihtiyacıyla ilgileniyor.
Raco’daki Türkmenler, Afrin’den gelen misafirlerinin her ihtiyacıyla ilgileniyor.

Gevrika, Gazaviye, Halilo, Deyr Mışmış, Korigul, Şadır, Çolağan, Göz, Marratah, Şatiyan, Yukarı Kaferdel ve Kuran köylerini terörden arındıran güvenlik güçleri, ilçeden sivillerin kaçışı için ince bir hattı kontrollü şekilde açık bıraktı. Operasyonlarda 684 ve 717 rakımlı tepeler de terör örgütünden temizlendi. PKK’dan arındırılan bölge sayısı Afrin genelinde 194’ü köy ve 39’u kritik nokta olmak üzere 233’e yükseldi. Afrin, ilçe merkezi ile Raco, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabadlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabadlı dışında tüm belde merkezleri TSK ve ÖSO’nun kontrolünde bulunuyor. Harekâtın başlangıcından itibaren öldürülen PKK ve DEAŞ’lı terörist sayısı ise 3 bin 444’e yükseldi.

Kaçanlara havanlı saldırı

İlçe merkezine meskûn mahal operasyonuna sayılı günler kala Afrinli sivillerin PKK’nın engellemelerine rağmen kaçışları sürüyor. TSK tarafından tahliye için belirlenen 3 istikamet olan İdlib, Nubl-Zehra ve Azez yönleri dışında Afrinliler doğudaki Raco beldesi tarafına da yöneliyor. Önceki gece TSK ve ÖSO kontrolünde bulunan Raco beldesine bağlı Badınlı köyüne 400’ü aşkın araçtan oluşan konvoy geldi. Konvoyda Afrin’den gelen sığınmacıların bulunduğu öğrenildi. Gelenler, Badınlı’da Türkmenler tarafından misafir edildi. Ancak binlerce kişi, gecenin sabahında terör örgütünün saldırısına uğradı. Dün sabah saatlerinde Mabadlı beldesinden gelen PKK’lılar mültecilerin bulunduğu bölgeye 4 kez havanlı saldırıda bulundu. Saldırı sonucu biri kadın biri çocuk 2 Afrinli sivil hayatını kaybetti.


Duvarımı delmişler!

PKK’dan arındırılan Raco beldesinde de huzur hakim. Stratejik öneme sahip beldede halk, evlerine dönmeye başladı. Teröristlerin bazı evlere zarar verdiği belde merkezinde 18 yaşındaki Abdülkerim Meri, duygularını anlattı. Burada doğup büyüdüğünü ve ailesinin zulümden kaçarak yaklaşık 3 yıl önce Türkiye’ye sığındığını belirten Meri, Fırat Kalkanı Harekâtı’nın ardından geçtiğimiz yıl terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen Cerablus’a döndüklerini kaydetti. Artık memleketlerine gelmek istediklerini söyleyen Meri, ailesinden önce evin durumunu görmek için yakınlarıyla birlikte Raco’ya geldiklerini ifade ederek şunları kaydetti:

“Türkiye bu operasyonu başlatınca evimize döneceğimiz günlerin hayalini kurmaya başladık. Raco’nun özgürleştiğini öğrenince bazı yakınlarımla buranın durumunu görmeye geldik. Teröristler izinsizce evimize yerleşmiş, bir duvarında delik oluşturup, başka binalara geçmişler. Ama çok şükür genel olarak bir sıkıntı yok. Kısa süre içinde toparlanacağımızı düşünüyorum. ÖSO’nun desteğiyle evi temizlemeye çalışıyorum. İnşallah en yakın zamanda ailem ve diğer komşularım buraya gelmeye başlar.”

#Afrin
#PKK
#Abluka
6 yıl önce