|

ATK'dan Meksika'ya bağış yapıldı

Amerika Türk Koalisyonu, Meksika Kızılhaçı'na 2 ambülans bağışladı

Aa
00:00 - 15/05/2008 Perşembe
Güncelleme: 21:51 - 15/05/2008 Perşembe
Yeni Şafak
ATK'dan Meksika'ya bağış yapıldı
ATK'dan Meksika'ya bağış yapıldı

Türkiye ve Türk asıllı Amerikalılar'ın kamuoyuna doğru bir biçimde yansıtılması amacını taşıyan Washington merkezli eğitim, yardım ve düşünce kuruluşu Amerika Türk Koalisyonu (ATK), Meksika Kızılhaç kuruluşuna tam teçhizatlı 2 ambülans bağışladı.

Geçen yıl şubat ayından bu yana faaliyet gösteren ATK, bu bağışı, Meksika'nın Tabasco bölgesini geçen yıl kasım ayında vuran ve 2 milyon insanı etkileyen kasırga ve onu izleyen sel felaketinin ardından yapıyor. Bağış, ABD Temsilciler Meclisi'nin çalışma binalarından Longsworth'de gerçekleştirilen bir törenle ATK Başkanı Lincoln McCurdy tarafından, Meksika'nın Washington Büyükelçisi Arturo Sarukhan ve Meksika Kızılhaç Örgütü Başkanı Daniel Goni Diaz'a teslim edildi. ABD Kongresi'ndeki Türk dostluk grubu ve Hispanik dostluk grubu üyeleri, Demokrat Parti Teksas Milletvekili Solomon Ortiz ve Demokrat Parti Teksas Milletvekili Silvestre Reyes ile Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Müsteşarı Burak Akçapar da törene katıldı. Ortiz ve Reyes'e de, yine ATK Başkanı McCurdy tarafından, Türkiye, Meksika ve ABD arasındaki dostluğun güçlendirilmesine katkıları çerçevesinde birer plaket verildi. McCurdy, kongrede yaptığı konuşmada, ABD ve Meksika'nın, Türkiye'de 1999 yılında meydana gelen depremlerde kurtarma ve yardım çalışmalarına önemli katkıda bulunduğunu hatırlattı. McCurdy, "Türkiye, 1999 Ağustos'undaki depremle büyük ulusal felaket yaşadı. Türk Amerikalılar kendi deneyimlerinden çok iyi biliyorlar ki, yaşam kurtarmak ve Türkiye'de depremin vurduğu bölgelerdeki yeniden inşa çalışmaları bakımından uluslararası yardım çok elzem. O zor günlerde dünyanın öbür ucundaki ABD ve ABD halkı büyük bir destek göstermişti. Türk asıllı Amerikalılar'ın Tabasco Meksika'ya bu hediyesi, hepimizi etkileyen ulusal felaketler karşısında bizim dayanışmamızı göstermenin bir yolu" dedi.

ABD Kongresi Üyesi Ortiz de, "Doğal felaketler vurduğu zaman, uluslararası toplumun kurtarma operasyonlarına güçlü desteğine ihtiyaç var. Bu ambülanslar, dostluk ve işbirliğinin bir simgesi ve ben Amerika Türk Koalisyonu'na, Türkiye-Meksika ve ABD arasındaki bu iyiniyet jesti dolayısıyla teşekkür ediyorum" diye konuştu. Reyes, konuşmasında, "Amerika Türk Koalisyonu'nu, bu ambülansları Meksika Kızılhaçı'na bağışladıkları için alkışlıyorum. Bu araçlar, geçen yılki sel felaketi dolayısıyla halen sıkıntı çekmekte olan Tabasco halkının acil yardım ihtiyacına katkıda bulunacak" dedi. Meksika Kızılhaçı Başkanı Daniel Goni Diaz da yapılan bağış için teşekkürlerini sundu.


16 yıl önce