|

Avrupalı sosyalistler CHP'yi çözemedi

AP Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Wiersma, CHP'nin de AB'ye üyelik sürecinde reformları savunmasını beklediklerini, ancak CHP'nin bu süreçte tamamen farklı bir yol izlediğini öne sürdü. Wiersma, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı “Yeterince cesaret göstermemekle ve milliyetçi bir tutum içinde olmakla” suçladı.

BRÜKSEL (ANKA)
00:00 - 25/05/2008 Pazar
Güncelleme: 11:53 - 25/05/2008 Pazar
Yeni Şafak
Avrupalı sosyalistler CHP'yi çözemedi
Avrupalı sosyalistler CHP'yi çözemedi

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkan Yardımcısı Jan Marinus Wiersma, CHP'nin de AB'ye üyelik sürecinde reformları savunmasını beklediklerini, ancak CHP'nin bu süreçte tamamen farklı bir yol izlediğini söyledi.


Wiersma, GHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da, “Yeterince cesaret göstermediğini ve milliyetçi bir tutum içinde bulunduğu”nu kaydetti.

Jan Marinus Wiersma, AB Haber'e yaptığı açıklamada, Avrupalı Sosyal Demokratların Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediği belirterek Türkiye ile olan ilişkiler konusunda hem Avrupa Parlamentosu'nda hem de Sosyal Demokrat grubunda yoğun tartışmalar yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştiren Wiersma, AP Sosyal Demokrat Grubu'nun parlamento içinde reformları ve Türkiye lehine müzakereleri savunduğunu, CHP'nin de AB'ye üyelik sürecinde reformları savunmasını beklediklerini, ancak CHP'nin bu süreçte tamamen farklı bir yol izlediğini hatırlattı.

Wiersma, Deniz Baykal'ın "Yeterince cesaret göstermediğini ve milliyetçi bir tutum içinde bulunduğu"nu belirtirken, Sosyal Demokratların ise bunu yanlış bir tutum olarak değerlendirdiğini ifade etti.

CHP'nin politikalarını belirlemede serbest olduğunun bilincinde olduklarını, ancak bu politikaları ile CHP'yi kendi sosyal demokrat aileleri içinde göremediklerini ifade etti.

Wiersma, CHP'nin de yakın zamanda kendi içinde bazı kararlar alarak reform sürecinde Türkiye'nin AB'ye yaklaşmasını sağlayacak politikalarını belirleyeceğini düşündüklerini de ekledi.

AK Parti hakkındaki kapatma davasına da değinen Wiersma, davanın yakın zamanda pozitif bir biçimde çözüme ulaşacağını umduklarını söyledi.

Jan Marinus Wiersma, Türkiye'nin iç işlerine karışmak gibi bir amaçları olmadığını, ancak bu davanın, Türkiye'de bölünmelere yol açmadan, siyasi hayatın istikrarını zedelemeden çözümlenmesini umduklarını belirtti.

16 yıl önce