|

Babalıktan istifa eden adama mahkemeden ret

İsveç'in Malmö şehrinde onayı olmadan karısının ikiz bebek dünyaya getirmesi üzerine babalıktan feragat etmek için Yüksek Mahkeme'ye (Supreme Court of Sweden) başvuran kişi ret cevabı aldı.

Yeni Şafak
15:39 - 30/10/2015 Cuma
Güncelleme: 15:55 - 30/10/2015 Cuma
AA

Eşi tüp bebek yöntemiyle ikizlere hamile kalan İsveçli koca, kendisinin tek bebek istediğini öne sürerek babalığın iptali talebiyle önce Malmö Bölge Mahkemesi'nde dava açtı. Bu mahkemeden ret cevabı alan koca, bunun üzerine Yüksek Mahkeme'ye başvurdu. İsveçli babaya, Yüksek Mahkeme'den de ret kararı verildi.



Yüksek Mahkeme'nin resmi internet sayfasında Yargıç Svante O. Johansson imzasıyla yayımlanan kararda, "ikizlerin biyolojik babasının kendisi olduğu ve çocuklara anne ile babanın ortak bakma yükümlüğü" hatırlatılarak, Malmö Bölge Mahkemesi'nin kararına atıfta bulunuldu.



Malmö kentinde oturan çift, 2011 ve 2012 yıllarında çocuk sahibi olmak içinLetonya'nın Riga kentinde bir kliniğe başvurmuş, muayeneler sonucunda çiftin tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabileceğine karar verilmişti. Çiftin Aralık 2012'de ikiz bebekleri dünyaya gelmişti.



Karısının kendisinin onayı ve haberi olmadan birden fazla embriyo transfer ettirdiğini öğrenen kişi, kandırıldığını öne sürerek, babalıktan feragat etmek için önce Malmö Bölge Mahkemesi'ne daha sonra da Yüksek Mahkeme'ye başvurmuştu.




#isveç
#malmö
#Yüksek Mahkeme
8 yıl önce