|

Beyaz önlüklüler İsrail’in hedefinde

Gazze Şeridi’nde düzenlenen barışçıl eylemlerde orantısız güç kullanan işgalci İsrail askerleri, sağlık çalışanlarını da hedef alıyor. İşgalci güçler şu ana kadar protestolarda 4 sağlık çalışanını şehit etti.

Haber Merkezi
04:00 - 2/10/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:31 - 2/10/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
İşgalci İsrail 4 sağlık çalışanını şehit etti.
İşgalci İsrail 4 sağlık çalışanını şehit etti.

YÜZLERCE YARALI


Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Mart 2018’den bu yana devam eden barışçıl “Büyük Dönüş Yürüyüşü” eylemlerinde gösteri alanında görev yapan sağlık çalışanları, beyaz önlüklerine ve sadece yardım amaçlı orada bulunmalarına rağmen İsrail askerlerinin hedefi olmaktan kurtulamıyor. İşgal askerleri, eylemlerinde şu ana kadar 4 sağlık çalışanını şehit etti, 779 sağlık çalışanını yaraladı, 133 ambulansa ise zarar verdi.

GÖZÜNDEN OLUYORDU


Gösterilerde elinden ve karnından yaralanan sağlık çalışanı Sabirin Kışta, İsrail kurşunlarına hedef olduğu sırada sırtından vurulan 8 yaşındaki bir çocuğa yardım etmeye çalıştığını söyledi. Sağlık çalışanı Salih el-Hac da (21) Han Yunus’un doğusundaki Huzaa bölgesinde düzenlenen gösterilerde insanlara yardım etmeye çalıştığı sırada doğrudan sol gözüne isabet eden gaz fişeği nedeniyle yaralandı.

KASTEN HEDEF ALIYOR

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, gösteriler sırasında İsrail’in orantısız güç kullandığını söyledi. İsrail’in yaralı göstericilere yardım edilmemesi için sağlık ekiplerini kasten hedef aldığını dile getiren Kudra, uluslararası kuruluşlar ile Uluslararası Kızılhaç Komitesi gibi sağlık alanında hizmet veren kurumlara “Filistin sağlık ekiplerine yönelik koruma ve İsrail saldırılarını kınama” çağrısında bulundu.

#İşgal
#İsrail
#Gazze
#Abluka
#Filistin
5 yıl önce