|

Bir daha yapmayız

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Kaşıkçı suikastını açıklamakta zorlanırken, “Bir daha asla böyle bir şey yaşanmayacak” dedi. Kaşıkçı cinayetini “iğrenç bir hata” olarak niteleyen Enerji Bakanı Halid el-Falih de ülkesinin krizden geçtiğini söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 24/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 02:29 - 24/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr,
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr,

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Cemal Kaşıkçı suikastine ilişkin yaptığı yorumda, “Türkiye’ye ekip gönderdik ve Kaşıkçı’nın ölümünden sorumlu herkes tutuklanacak” dedi. Yürütülen Riyad merkezli soruşturmanın eksiksiz şekilde gerçeği ortaya çıkaracağını ileri süren Cubeyr’in, ‘bir daha böyle bir olayın yaşanmayacağına’ dair söz vermesi dikkat çekti.


Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih ise Kaşıkçı’nın öldürülmesini ‘iğrenç bir hata’ olarak nitelendirdi. Ülkesinin bir krizden geçtiğini belirten Falih, “Gazeteci Kaşıkçı’nın öldürülmesi, gerekçelendirilemez iğrenç bir hata ve Suudi Arabistan bir krizden geçiyor” diye konuştu. Öte yandan çeşitli Arap entelektüelleri, Veliaht Prens Selman’ın, Kaşıkçı cinayetinin cezasını çevresine ödettiğine dikkat çekiyor.

#Cemal Kaşıkçı
#Kral Selman
#Salih Kaşıkçı
6 yıl önce