BM Batı Şeria'da artan operasyonlardan endişeli: İnsani ateşkes çağrımızı yineliyoruz

Muhammet Emre Kömürcü
23:13, 04/12/2023, PazartesiG: Güncelleme: 23:52, 04/12/2023, Pazartesi
AA
BM Batı Şeria'da artan operasyonlardan endişeli: İnsani ateşkes çağrımızı yineliyoruz
Dujarric, Filistinli vatandaşların Kuzey'deki su ve diğer kaynaklara erişimlerinin sağlanmasında herhangi bir gelişmenin olmadığını kaydederek, Dünya Gıda Programı'nın, saldırılar başladıktan 8 hafta sonrasında, özellikle kronik hastalıklı bireyler, yaşlılar ve engelli çocuklar için ciddi kıtlık riski hakkında uyardığını aktardı.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, basın toplantısı sırasında yaptığı açıklamalarda bebek katili İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'da artan operasyonların, yerleşimci şiddetinin, yüksek sayıda ölüm ve gözaltına alınmaların endişe verici olduğunu belirterek, ''Gazze'de sivillerin, değerli bilim insanlarının, gazetecilerin, BM çalışanlarının öldüğünü görüyoruz ve bu nedenle insani ateşkes çağrımızı yinelemek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Dujarric yaptığı açıklamalarda işgalci İsrail'in yaklaşık iki aydır Gazze'ye karşı gerçekleştirdiği soykırıma varan katliam saldırılarına vurgu yaparak, "Gazze'de sivillerin, değerli bilim insanlarının, gazetecilerin, BM çalışanlarının öldüğünü görüyoruz ve bu nedenle insani ateşkes çağrımızı yinelemek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sözcü Dujarric, Batı Şeria'da artan İsrail operasyonları, yerleşimci şiddeti, yüksek sayıda ölüm ve gözaltına alınmalar konusunda endişe etmeyi sürdürdüklerini dile getirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA), mevcut durumun Gazze'deki insanların ihtiyaçlarının karşılanmasına izin vermediği konusunda uyardığını hatırlatan Dujarric, bölgedeki çatışmaların yoğunluğu nedeniyle yardım dağıtımının büyük ölçüde durduğunu ifade etti.

Dujarric, İsrail güçlerinin insani yardım malzemelerini de içeren faaliyetleri "engellemesinin" ardından ise "Gazze'nin orta bölgesinin güneyle bağlantısının büyük ölçüde kesildiğine" dikkati çekti.

İsrail'den gelen temiz su hattının ve su arıtma tesisinin kapatılmasına işaret eden Dujarric, temiz ve güvenli olmayan su kaynaklarından su tüketimi sağlayan Filistinli vatandaşlarda suyla bulaşan hastalıklar hakkında endişe duyduklarını belirtti.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026