|

Bu adam kırmızı listede

Pentagon sözcüsü Rob Manning’in, Türkiye’nin aranan teröristler listesinde yer alan PKK’lı Şahin Cilo için “General Mazlum” ifadesini kullanması, tartışmaları körükledi. Kırmızı listede yer alan Cilo, talimatlarını Kandil’den alıyor. ABD, saha operasyonlarını bu terörist üzerinden yürütüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 07:56 - 7/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye’nin ilk kez Irak’ta Sincar Dağı ile Suriye’nin kuzey doğusundaki Karaçok Dağı’na düzenlediği hava operasyonu sonrası bölgede inceleme yapan ABD’li askerlerin yanında Şahin Cilo da yer alıyordu.
Türkiye’nin ilk kez Irak’ta Sincar Dağı ile Suriye’nin kuzey doğusundaki Karaçok Dağı’na düzenlediği hava operasyonu sonrası bölgede inceleme yapan ABD’li askerlerin yanında Şahin Cilo da yer alıyordu.

Pentagon sözcüsü Rob Manning’in, “General Mazlum ve Suriye’de DEAŞ’tan alınan yerlerdeki yerel askeri konseyleri, DEAŞ ile mücadeleye devam ettikleri sürece desteklemeye devam edeceğiz” sözleri tartışmalara neden oldu. Pentagon Ortadoğu Masası sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine-Galloway, Türkiye’nin YPG’ye ilişkin kaygılarını anladıklarını; ancak kastettikleri kişinin ABD’nin desteklediği SDG’nin komutanı olduğunu söyledi.

TALİMAT KANDİL’DEN

Türkiye’nin, aranan teröristler listesinde “kırmızı” kategoride yer alan SDG’nin sözde genel komutanı Şahin Cilo, tüm talimatlarını Kandil kadrosundan alıyor. Kandil’in öne çıkan isimlerinden Şahin Cilo, PKK/PYD adına uzun süredir silahlı eylemlerin başında bulunuyor. Amerikalı yetkililer, saha operasyonlarını büyük ölçüde Cilo üzerinden yürütüyor.

SÖMÜRGE VALİSİ MCGURK’UN ASİSTANI

PKK kanadında Abdullah Öcalan’ın manevi evladı olarak bilinen Şahin Cilo 20 yıl Kandil’de kaldı. Abdullah Öcalan ile 1990’ların başında tanışan Şahin Cilo, 1999 yılına kadar teröristbaşının yanında bulundu. Öcalan yakalandıktan sonra Kandil’e giden Cilo, 2011 yılında PKK genel sorumlusu olarak yeniden Suriye’ye gönderildi.

KCK yürütme kurulu tarafından 2011 yılında Suriye de genel sorumluluğa atanan Aynel Arap doğumlu ve eğitimi olmayan Cemil Mazlum kod adlı Şahin Cilo, ABD’nin sömürge valisi Brett Mcgurk’un özel temsilcisi sıfatıyla Suriye’ye atanması sonrası McGurk’un asistanlığı görevini üstlendi.

YİNE SAÇMALADI!

Bu arada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Manning’in PKK’lı Mazlum Kobani’ye “general” nitelemesinde bulunmasına ilişkin bir soruya, şöyle yanıt verdi: “Pentagon Sözcüsü, yine saçmalamaya devam etmiş.”

#Afrin
#PKK
#Şahin Cilo
6 yıl önce