|

Çin'de boşanmak isteyen çiftlere bir ay zorunlu bekleme süresi getirildi

Karantina nedeniyle rekor düzeyde boşanma başvurusunun yapıldığı Çin’de, yeni bir karar alındı. Boşanmadan önce çiftlere bir aylık bekleme süresini tamamlamalarını şart koşan düzenleme, devletin özel hayata müdahale ettiği gerekçesiyle eleştirildi.

17:04 - 28/05/2020 Perşembe
Güncelleme: 17:06 - 28/05/2020 Perşembe
Diğer
Çin'de boşanmak isteyenler 1 ay bekleyecek.
Çin'de boşanmak isteyenler 1 ay bekleyecek.

Çin’de bugün kabul edilen yeni bir düzenlemeye göre, boşanmak isteyen çiftlerin önce bir aylık ‘bekleme süresi’ni tamamlamaları gerekecek.

Özellikle salgın karantinasının ardından yükselişe geçen boşanma oranlarını düşürmek isteyen hükümetin bu düzenlemesine göre, bu bir aylık sürenin ardından çiftlerin boşanma talebi işleme alınacak.

Şiddet istisnası

Yasanın tek istisnası ise şiddet oldu. Çiftlerden birinin şiddet görmesi halinde bu süre dikkate alınmayacak ve boşanma talebi hemen işleme konulacak. Yasanın 1 Ocak 2021’de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İlk kez geçen sene gündeme getirilen düzenlemenin yasallaşmasıyla, konu, Çin'in popüler sosyal medya platformu Weibo’nun bir numaralı gündemi oldu. 25 milyondan fazla kullanıcı ‘boşanmada bekleme süresine karşı çıkın’ etiketini kullanarak tepkilerini dile getirdi.

Kullanıcılari devletin özel hayata fazlasıyla müdahale ettiği noktasında birleşti. Bir kullanıcı, “Özgürce boşanamayacak mıyız bile!” derken, bir diğeri “Hâlâ düşünmeden, birdenbire evlenen çok sayıda çift olmalı. Onlar da evlenmek için bir bekleme süresi belirlemeli” ifadelerini kullandı.

#çin
#boşanma
#karantina
#koronavirüs
#bekleme
4 yıl önce