|

Duterte Putin ile görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Peru'da bir araya geldi. İki liderin ekonomik işbirliğini ele aldığı görüşmeden sonra açıklama yapan Duterte, Batılı ülkeleri hedef aldı.

Yeni Şafak
14:10 - 20/11/2016 Pazar
Güncelleme: 11:21 - 20/11/2016 Pazar
Diğer

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Peru'nun başkenti Lima'da gerçekleşen Asya Pasifik Ekonomi İşbirliği (APEC) zirvesi kapsamında bir araya geldi.



Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un aktardığına göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, APEC kapsamında bir araya geldiği Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ile yaptığı görüşmede Rus şirketlerin Filipinler pazarındaki çalışmalarını yoğunlaştırmaya hazır olduğunu söyledi.



Liderlerin ikili işbirliği ve yatırım konularını ele aldığını belirten Peskov “Putin, Duterte'ye Rus metalurji, vagon ve ray üretim şirketlerinin Filipinler pazarındaki çalışmalarını arttırmaya hazır olduğunu belirtti. Duterte de Rus yatırımcıların farklı alanlarda pazara girebileceğini vurguladı” dedi.



Putin, Duterte'yi Moskova'ya davet etti

Sputnik'in haberine göre, Duterte'nin görüşme çerçevesinde uyuşturucuyla mücadele konusuna da değindiğini belirten Peskov, Putin'in mevkidaşını kendisi için uygun bir zamanda Rusya'ya davet ettiğini ifade etti.



'Batı şavaşlara neden oluyor'

Putin ile yalnızca büyük bir ülkeyi temsil ettiği için değil, liderlik beceri nedeniyle de görüşmek istediğini belirten Duterte ise, Filipinler'in her zaman Batı dünyasının bir parçası olmaya çalıştığını söyledi. Duterte “Batılı ülkeler, küçük ülkelere saldırma ve sindirme girişimlerinde bulunuyor. ABD ve müttefiklerinin bu tür davranışları dar kafalılığın işareti. Kendilerinin savaşmaya korktukları savaşlar başlatıyorlar” dedi.




#Putin
#Duterte
#Peru
#Zirve
7 yıl önce