|

Endonezya'da düşen uçaktaki yolcuların cesedine ulaşıldı

Endonezya'da kalkışından sadece 10 dakika sonra irtibatı kesilen ve sonra düştüğü açıklanan uçaktaki yolcuların cesedine ulaşıldı.

Yeni Şafak
12:10 - 29/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:29 - 29/10/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Endonezya'da düşen uçaktaki yolculara ait cesetler bulundu.
Endonezya'da düşen uçaktaki yolculara ait cesetler bulundu.

Lion Air havayoluna ait yolcu uçağı, kalkıştan dakikalar sonra düştü. 181'i yolcu, 7'si mürettebat 188 kişiyi taşıyan uçağın çakıldığı denizden ilk cesetler bulundu.

İlk anda yolcuların akıbeti açıklanmamış, sadece uçağın enkazının bulunduğu açıklanmıştı.

Uçağın kalkmasının ardından sadece 10 dakika sonra kule ile irtibatı kesilmişti.



Endonezya’da Lion Havayolları’na ait bir yolcu uçağı Jakarta-Pangkalpinang seferini yapmak üzere başkent Jakarta’dan hareket ettikten kısa bir süre sonra denize düştü. Bangka adasının Pangkal Pinang şehrine uçmak üzere Jakarta’dan kalkan Boeing 737 Max 8 tipi 200 yolcu kapasiteli, JT 610 sefer sayılı uçaktaki yolcular arasında kurtulan olmadığı tahmin edilirken, ilk cesetlere ulaşıldı.



Arama ve Kurtarma Ajansı sözcüsü Yusuf Latif, "Uçak suyun 30-40 metre altına düştü, kalıntılara ulaşmaya çalışıyoruz" demişti.


Endonezya Ulaştırma Bakanlığı da 181 yolcu arasında 2 bebek ve bir çocuk bulunduğunu, mürettebatın ise ikisi pilot 7 kişiden oluştuğunu bildirdi.

Öte yandan Ulusal Ulaştırma Güvenlik Komitesi Başkanı Soerjanto Tjahjono, Lion Havayollarına ait Boeing 737 MAX 8 tipi JT 610 uçağının, şirketin bünyesine son kattığı yeni uçaklardan biri olduğunu aktardı.




#Endonezya
#Uçak Kazası
#Yolcu
#Enkaz
5 yıl önce