|

Esed'in amacı bizi bitirmek

Suriye iç savaşından bir yıl önce kaçarak Türkiye’ye gelen Abdurrahman Mustafa (36) ve Hatice (25) Mustafa ailesinin evine konuk olduk. Aile İstanbul Yedikule’de tek katlı 2 odalı bir evde yaşıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:08 - 26/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye’ye sığınan Abdurrahman Mustafa 5 çocuğuyla birlikte 2 odalı bir evde yaşıyor.
Türkiye’ye sığınan Abdurrahman Mustafa 5 çocuğuyla birlikte 2 odalı bir evde yaşıyor.

Mustafa ailesinin Dua (11), Ayşe (9), Gazel (8) Hamit (4) ve 8 aylık Zeynep adında beş çocuğu var. Dua, Ayşe ve Gazel evlerinin yakınındaki ilkokula gidiyor. Evlerinin kapılarını bize açan Mustafa ailesinin hikâyesini dinledik. Evin reisi 36 yaşındaki Abdurrahman Mustafa, Halep’te muhaliflerin yanında savaşırken rejim tarafından atılan bomba ile sol bacağını kaybettiğini ve erkek kardeşi 25 yaşındaki Muhammet’in Suriye zindanlarında tutuklu olduğunu söyledi. Aile, Abdurrahman Mustafa’nın 21 yaşındaki kardeşi Ahmet’in tekstil atölyesinden kazandığı yevmiye ve Türk Kızılay’ının yardımları yaşamını idame ettiriyor.

SAVAŞ BİTTİĞİNDE DÖNECEĞİZ

Esed’in baskılarına dayanamayarak muhaliflerin safında yer aldığını söyleyen Mustafa, “Savaş çıktıktan birkaç yıl sonra bomba sonucunda bacağımı kaybettim. Çocuklarımın hayatı tehlikeye girene kadar direndim evimi bırakmak istemedim. Çünkü biliyorum Esed’in amacı bizi yok etmek. İnşallah savaş bitmek üzere biz de döneceğiz.”

#Suriye
#Esed
6 yıl önce