|

Facebook skandalı Brexit’e uzandı

Facebook verilerinin Cambridge Analytica tarafından kullanımı ile ilgili iddiaların kaynağı Christopher Wylie, Brexit referandumuna hile karıştırıldığını iddia etti. İngiliz parlamenterlerle bir araya gelen Wylie, İngiltere’nin AB’den ayrılması için kampanya yürüten grupların, seçim yasalarını çiğnediklerini ileri sürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:47 - 29/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Christopher Wylie, Brexit referandumuna hile karıştırıldığını iddia etti.
Christopher Wylie, Brexit referandumuna hile karıştırıldığını iddia etti.

ABD’de Donald Trump’ın başkan olmasıyla sonuçlanan seçimlerde 50 milyon Facebook kullanıcı profilinden yararlanıldığını itiraf eden Cambridge Analytica’nın eski çalışanı Christopher Wylie’dan bir açıklama daha geldi. İngiliz parlamenterlerle bir araya gelen Wylie, Brexit referandumuna hile karıştırıldığını söyledi. Wylie, referandum sürecinde İngiliz yasalarını çiğnendiğini öne sürdü.


İSRAİL İLE ÇALIŞIYORLAR

İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası’nın Dijital, Kültür, Medya ve Spor Komisyonu üyelerine ifade veren Wylie, firmanın çalışanlarını ölümle tehdit ettiğini savundu.


Wylie, “Benim selefim ölü bulundu. Mesai arkadaşlarımdan biri kafasına büyük bir darbe aldı. İsrailli özel istihbarat firmalarıyla çalışıyorlar ve bunlar parasını ödediğiniz sürece her şeyi yaparlar” ifadelerini kullandı.

  • Zuckerberg ifade verecek
  • ABD Senatosu Ticaret Komitesi’nin resmi bir kongre duruşmasında ifade vermesi için davet gönderdiği Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, iddialara göre kongre duruşmasında ifade vermeye karar verdi. Facebook’un tepe isimlerinden bir kaynağın CNN’e verdiği mülakata göre, Zuckerberg’in ifadesi birkaç hafta içerisinde gerçekleşecek. Facebook yönetimi, yapılacak savunma konusunda hazırlıklara başladı. Zuckerberg’in bu kararı, sürecin İngiltere değil, ABD merkezli olarak ilerleyeceği anlamına geliyor.
#Facebook
#Zuckerberg
#İngiltere
#Brexit
6 yıl önce