|

Fetullah Türkiye’nin Usame’si

‘Trump kabinesinin savunma bakanı’ olarak gösterilen emekli Korgeneral Michael Flynn, ABD’nin artık FETÖ elebaşı Gülen’e sığınak olmaması gerektiğini yazdı, bir de empati yaptı: 11 Eylül’den sonra Usame bin Ladin’in Türkiye’de güzel bir köyde yaşadığını öğrenseydik ne yapardık?”

Yeni Şafak
04:00 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 07:01 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

ABD Başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi Donald Trump'ın güvenlik ve istihbarat başdanışmanı emekli korgeneral Michael Flynn, Türkiye'yi bir öncelik olarak kabul edecek şekilde dış politikalarını yeniden düzenlemeleri gerektiğini bildirdi. Trump'ın kuracağı kabinede adı Savunma Bakanlığı için geçen Flynn, internetteki siyasi analiz sitesi 'The Hill' için kaleme aldığı 'Müttefikimiz Türkiye Bir Krizin İçinde ve Desteğimize İhtiyacı Var' başlıklı yazıda önemli mesajlar verdi. Yazısında ABD'nin, mevcut başkanı Barack Obama döneminde Türkiye'yi yeterince anlamadığını vurgulayan Flynn, “Öncelikle Türkiye'nin, ABD çıkarları açısından hayati bir ülke olduğunu anlamakla işe başlamalıyız" ifadesini kullandı. Türkiye'nin DAEŞ'le mücadelede en güçlü müttefik ve bölgede istikrar kaynağı olduğunu belirten Flynn, ABD'nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e de sığınak olmaması gerektiğine de işaret etti. Flynn şu ifadeleri kullandı:





AYNISI BİZE YAPILSAYDI


“Arka bahçemiz Pensilvanya'ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington'ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye'ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye'nin bakış açısıyla Washington, Türkiye'nin Usame bin Ladin'ine sığınak oluyor. 11 Eylül'den sonra Ladin'in Türkiye'de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda da Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık? Amerikan vergi mükellefleri, Gülen'in ABD'deki 160 sözleşmeli okulunun finansmanına yardım ediyor. Bu okullarla ilgili yürüyen birçok dava var. FETÖ elebaşı Gülen, kendisini 'ılımlı' olarak gösteriyor ancak asıl yüzü çok farklı."






#Michael Flynn
#FETÖ
7 yıl önce