|

Filipinler'de mayın patladı: 7 ölü

Filispinlerde Komünist isyancıların döşediği mayının patlaması sonucu 4 asker öldü. Ebu Seyyaf örgütüyle girilen çatışmada ise 3 terörist öldürüldü.

Yeni Şafak
15:14 - 4/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:19 - 4/12/2014 Perşembe
AA
Filipinler'in güneyindeki Mindanao adasında komünist isyancıların döşediği mayının patlaması sonucu 4 asker hayatını kaybetti.


Ordu sözcüsü Ezra Balagtey, Mindanao adasındaki Bukidnon eyaletinde bir yol yapımına eşlik eden askerlerin bulunduğu yerde mayın patlaması meydana geldiğini, patlamada 4 askerin hayatını kaybettiğini söyledi.


Balagtey, patlamanın ardından mayını döşeyen komünist Yeni Halkın Ordusu örgütüne mensup isyancılara yönelik operasyonda bir isyancının ölü ele geçirildiğini, çok sayıda isyancının da yaralandığını belirtti.


Filipinler'de Komünist Parti'nin silahlı kanadı olan Yeni Halkın Ordusu, 1969'dan bu yana silahlı eylemler düzenliyor. Asya'nın en uzun soluklu direniş hareketlerinden biri olarak kabul edilen eylemlerde son 8 yılda 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti. 


Öte yandan, ülkenin güneyinde Müslümanların çoğunlukta olduğu Basilan eyaletinde ordu birlikleri ile El Kaide bağlantılı terör örgütü Ebu Seyyaf arasında çıkan çatışmada üç teröristin öldürüldüğü, ikisinin de yaralandığı bildirildi.


Bölgedeki birliklerin sözcüsü Rowena Muyuela, çatışmada iki askerin yaralandığını belirtti.


Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren Ebu Seyyaf örgütü, Filipinler'in güneyindeki örgütlerin en tehlikelisi olarak biliniyor. Örgüt, ülkenin güneyindeki Mindanao ve Sulu bölgelerinde "bağımsız bir İslam devleti" kurulmasını amaçlıyor.
#Filipinler
#çatışma
#mayın
#Ebu Seyyaf
#Yeni Halkın Ordusu
9 yıl önce