|

Filistin'de Nuri Pakdil okulu

Filistin’in Nablus kentinde TİKA tarafından yaptırılan kız lisesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Filistin Eğitim Bakanlığı'nca okula Kudüs şairi olarak bilinen Nuri Pakdil’in adı verildi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:36 - 29/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Nablus şehrinde yaptırılan 3 katlı ve 18 derslikli lisesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Filistin Milli Eğitim Bakanı, TİKA Başkanı Serdar Çam, şair Nuri Pakdil ve çok sayıda davetli ile Filistinliler katıldı. Törende konuşan Filistin Milli Eğitim Bakanı Havle Şakşir Pakdil'e bir sürpriz yapmak istediklerini söyledi. Şakşir, “Bundan sonra bu okulun 'Nablus Türk Kız Okulu' olan adını değiştirip Nuri Pakdil okulu ilan ediyoruz” dedi.



FİLİSTİN DAVASIYLA YATIP KALKTIM


Şair Nuri Pakdil de konuşmasında çocukluğundan beri Filistin davasına gönül verdiğini söyledi. Pakdil, “Hayatım Filistin davasını düşünmeyle geçti. Lise günlerimden itibaren hep Filistin davasıyla yattım kalktım. Şimdi Filistin'de bulunmaktan olağanüstü heyecanlıyım ve hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.


#Filistin
#Nuri Pakdil
#TİKA
9 yıl önce