|

Fransa'da korkunç bilanço: 8 milyon kadın tecavüze uğramış

Fransa merkezli düşünce kuruluşu Jean Jaurès’ın araştırmasına göre ülkedeki 8 milyon kadın hayatlarında en az bir kez tecavüze uğramış. Kadınların yüzde 43’ü istemedikleri halde “cinsel amaçlı temas”a maruz kalıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:41 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
 Fransa’da kadınlar sosyal medya ve sokaklarda ‘domuzunu ihbar et’ sloganıyla eylemler düzenlemişti.
Fransa’da kadınlar sosyal medya ve sokaklarda ‘domuzunu ihbar et’ sloganıyla eylemler düzenlemişti.

Fransa merkezli düşünce kurumu olan Jean Jaurès’ın yaptığı araştırma, Fransa’da yaşayan kadınların yüzde 43’ünün istemedikleri halde ‘cinsel amaçlı temasa’ maruz kaldığını ortaya çıkardı. Araştırmadaki rakamlara göre, ülkede her 8 kadından biri tecavüze uğruyor.

8 MİLYON KADIN MAĞDUR


Fransa’da yeni yayımlanan bir araştırma, cinsel taciz ve şiddetin ülkedeki boyutlarını gözler önüne serdi. Jean-Jaures Vakfı tarafından Fransız Kamuoyu Araştırmaları Enstitüsüne (IFOP) yaptırılan “Cinsel Şiddet” konulu araştırmada, ülkedeki 8 milyon kadının hayatlarında en az bir kez tecavüze uğradığı, yüzde 43’ünün fiziki cinsel istismara maruz kaldığı, yüzde 50’sinin cinsel içerikli hakaretlerle karşılaştığı, yüzde 58’inin ise uygunsuz tavırlara maruz kaldığı belirtildi.

‘DOMUZUNU İHBAR ET’

2 bin kadınla yapılan araştırma cinsel şiddetin ülkedeki boyutunu gözler önüne serdi. Bu tarz istismara uğradığını söyleyen kadınlar bunun birden fazla kez tekrarlandığını da aktardı. Rapor, mağdurların yaşadığı ağır ve uzun süreli travmanın da altını çiziyor. ABD’de başladıktan sonra bütün dünyayı etkisi altına alan #BenDe (#MeToo) kampanyasının ardından Fransa’da kadınlar sosyal medya ve sokaklarda ‘domuzunu ihbar et’ sloganıyla eylemler düzenlemişti.

#Jean Jaurès
#Fransa
6 yıl önce