|

Fransa’da Müslüman esnafa ayrımcılık

Fransa'nın güneyindeki Beaucaire kasabasındaki Müslüman esnaf, aşırı sağcı Belediye Başkanı Julien Sanchez hakkında, "ayrımcılık" yaptığı iddiasıyla dava açtı.

Yeni Şafak
19:15 - 30/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:18 - 30/07/2015 Perşembe
AA

Sanchez'in, gece geç saatlere kadar çalışan Müslümanlara ait bakkal ve büfeleri kapatma kararına tepkiler büyüyor.



Müslüman esnaf, aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi üyesi Sanchez hakkında, "ayırımcılık" yaptığı iddiasıyla dava açtı. Fransa İslamofobi'ye Karşı Mücadele Gözlemevi Başkanı Abdaulah Zekri ise müdahil taraf olarak davalara katılacaklarını açıkladı.



Zekri, yaptığı açıklamada, aşırı sağcı belediye başkanının, Müslüman oldukları gerekçesiyle esnafın işyerlerini gece kapatıp, bu kişileri ekonomik olarak mağdur ettiğini savundu.



Başvuru ile ilgili dava, 1 Eylül'de görüşülecek.



Belediye Başkanı, 16 Haziran'da yayınladığı ilk genelgeyle kasaba içindeki büfe ve bakkal dükkanlarının 31 Ekim'e kadar 23.00 ile 08.00 saatleri arasında kapatılmasını kararlaştırmıştı. İkinci genelgede ise yasak kararı için saatler 23.00-05.00 olarak belirlenmişti.



Belediye Başkanı ise büfe ve bakkal dükkanlarının gece çalışması halinde gürültü yüzünden çevrede yaşayanların rahatsız olduğunu ifade etti.



Fransa'da çoğu Kuzey Afrika kökenli yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor. Avrupa'da en fazla Müslüman Fransa'da yaşıyor.



Aşırı sağcı belediye başkanlarının yönettiği kasaba ve kentlerde, daha önce de cami inşası, ibadet yerleri ve helal et konusu ile ilgili sorunlar yaşanmıştı.

#Fransa İslamofobi’ye Karşı Gözlemevi Başkanı Abdullah Zekri
#Beaucaire
#Müslüman esnafa ayırımcılık
9 yıl önce