|

'Fransa terör örgütüne desteği devralıyor' iddiası

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un terör örgütü PKK/PYD'den oluşan bir grupla görüştüğü öğrenildi. Fransız haber kaynakları, görüşmede Macron'un "Münbiç'e askeri destek göndereceğiz" dediğini öne sürdü.

Yeni Şafak
23:32 - 29/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:10 - 30/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Fransa Cumhurbaşkanı Macron
Fransa Cumhurbaşkanı Macron

ABD Başkanı Trump'ın "Suriye'den çekileceğiz" açıklamasından saatler önce Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un terör örgütü PKK/PYD'den oluşan bir grupla görüştüğü öne sürüldü.

Fransız haber kaynaklarının görüşmeyle ilgili verdiği bilgilerde, Fransa'nın terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Münbiç'e asker göndereceği iddia edildi.

Trump ile Macron geçen hafta görüşmüştü

ABD Başkanı Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron geçen hafta bir görüşme gerçekleştirmişti. İki liderin görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Başkan Trump, Suriye'deki ortak stratejik zorluklara karşı Türkiye'yle işbirliğinin yoğunlaştırılması gerekliliğini vurguladı." ifadesine yer verilmişti.

MGK'dan sert mesaj çıkmıştı

Milli Güvenlik Kurulu sonrası Türkiye, Münbiç'e yönelik askeri bir harekatın sinyallerini vermişti. MGK açıklamasında "Münbiç’teki teröristlerin bir an önce bölgeden uzaklaştırılması gerektiği, aksi takdirde Türkiye’nin, diğer bölgelerde olduğu gibi burada da bizzat insiyatif kullanmaktan çekinmeyeceği belirtilmiştir" ifadelerine yer verildi.

#Fransa
#Macron
#Türkiye
#PKK
6 yıl önce