Gazze’ye Nekbe tehdidi

Dış Haberler
04:00, 09/10/2023, Pazartesi
Yeni Şafak
Gazze’ye Nekbe tehdidi
Filistin.

Hamas’ın “Aksa Tufanı” operasyonuna “Demir Kılıçlar” ile cevap veren İsrail’in hava saldırıları sonucu Gazze’de 78’i çocuk 413'ten fazla kişi hayatını kaybetti. İsrail, 1948’deki Nekbe olayı gibi Filistinlileri Gazze’den sürmeye hazırlanıyor. Tel Aviv’den yapılan tüm açıklamalarda Filistinlilerden Gazze’yi terk etmeleri isteniyor.

Filistinli direniş gücü Hamas’ın İsrail zulmüne tepki olarak başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonuna “Demir Kılıçlar” ile yanıt veren, hava saldırılarıyla kadın çocuk demeden yüzlerce Filistinliyi şehit eden işgalci güç, 1948’deki Nekbe olayı gibi Filistinlileri Gazze’den sürmeye hazırlanıyor. Önceki gece İsrail Güvenlik Kabinesi’nin düzenlediği toplantıda bir dizi karar alındığı açıklandı. Alınan kararların, Hamas ve İslami Cihad’ın uzun yıllar boyunca bir daha İsrail vatandaşlarını tehdit etmemesi ve onlara zarar vermemesi için elindeki askeri gücün yok edilmesini amaçladığı ifade edildi. İsrail ordusundan dün gece saatlerinde yayınlanan bir videoda sivil halktan Gazze’yi terkederek güvenli yerlere gitmeleri tehdidinde bulundu.

CAMİLERİ BİLE HEDEF ALDILAR

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi’nde Hamas’a ait 120 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. İsrail güçleri, aralıksız olarak düzenlediği hava saldırılarında Gazze’de 78’i çocuk 413’ten fazla Filistinliyi şehit etti. 2 bin 300’den fazla kişi yaralandı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları Gazze kentinin batısında Filistinli gruplara ait askeri bir nokta ile Beyt Hanun beldesi ve Gazze’nin güney ve orta kesiminde evleri ve kamu kurumlarına ait binaları bombaladı. Son iki günde Batı Şeria’da da 8 Filistinli katledildi.

Hedef alınan noktalar arasında Hamas’ın Gazze’deki yetkilisi Yahya es-Sinvar’ın En-Nasr semtindeki ofisi, Filistin Stadyumu, Gazze’deki “İslam Milli Bankası” ve “Üretim Bankası” binaları yer aldı. Han Yunus kentine düzenlendiği saldırıda El-Emin Muhammed Camii yıkıldı.

Elektrik kesildi, mal girişi yasaklandı

Gazze’ye giriş çıkışları kapatan İsrail güçleri akaryakıt ve mal girişini yasaklama kararı aldı. İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz de daha önce abluka altındaki Gazze Şeridi’ne sağlanan elektriğin kesilmesi talimatı vermişti.

Yerleşimciler tahliye ediliyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi yakınında boşaltılan yerleşim birimi sayısının 24’e yükseldiğini duyurdu.

Tankları sevk ediyor

Diğer yandan İsrail ordusunun, Gazze sınırına tank sevkiyatı gerçekleştirdiği görüldü. Gelişmeler, İsrail’in Gazze’ye kara operasyonu hazırlığında olma ihtimalini güçlendirdi.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026