|

Güney Kore: Trump Nobel ödülü alsın

Güney Kore devlet başkanı Moon Jae-İn, Kore Yarımadası’ndaki katkılarından ötürü Trump’a barış ödülü verilmesi gerektiğini söyledi. Trump, Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki ilişkilerin iyileşmesi için arabulucuk rolünü üstlenmişti.

Yeni Şafak
16:12 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:17 - 30/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Moon, kabine toplantısı sonrası ABD başkanı Trump hakkında açıklamamalarda bulundu.
Moon, kabine toplantısı sonrası ABD başkanı Trump hakkında açıklamamalarda bulundu.

Kore yarımadasındaki nükleer tehdidin ortadan kalkması ve Pyongyang’ın nükleer programını durdurması nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump’ın Nobel Barış Ödülü’nü kazanması gerektiğini söyledi.

Cuma günü Kuzey Kore başkanı Kim Jong-Un ve Güney Kore devlet başkanı Moon Jae-In’in nükleer silahtan arındırılma amacıyla gerçekleştirilen buluşma
11 yılın ardından
ilk defa gerçekleşmişti.
  • Kuzey Kore’nin nükleer denemelerini durdurmasında ABD’nin rolünü vurgulayan Güney Kore Devlet başkanı, kabine toplantısında
    “Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki görüşmelerde ABD çok büyük öneme sahip. Görüşmeler ABD’nin baskısı ve yaptırımları sayesinde gerçekleştirildi.
    ” dedi.
Güney Kore ABD'nin teklifini geri çevirmişti

Geçtiğimiz Nisan ayında Güney Kore, ABD'nin Kuzey Kore tehdidine karşı Kore Yarımadası çevresine konuşlandırılan denizaltı, uçak gemileri ve nükleer silahlar gibi stratejik varlıklarının maliyetini paylaşma önerisini geri çevirerek tepkisini ortaya koymuştu. Pyongyang’ın son aylarda nükleer ve füze programını geliştirmeye devam etmesi gerilimi tırmandırarak ABD’nin araya girmesiyle sonuçlandı. Cuma günü Kuzey Kore başkanı Kim Jong-Un ve Güney Kore devlet başkanı Moon Jae-In’in 11 yıl aradan sonra ilk defa aradaki buzları eritti ve Kuzey Kore ile Güney Kore arasındaki ilişkileri sağlamlaştırdı.

#Moon Jae-İn
#Donald Trump
6 yıl önce