|

Güney Kore'den Kim hakkında ilk yorum

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Güney Kore lideri Moon Jae-in zirvesine tarihine ilişkin ilk açıklama geldi. Güney Kore makamları Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması ve kalıcı barış için yapılan görüşmeyi yorumladı.

Yeni Şafak
11:07 - 27/04/2018 Cuma
Güncelleme: 12:48 - 27/04/2018 Cuma
IHA
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, sınırdaki Panmunjom Ateşkes Köyü’nde buluştu.
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, sınırdaki Panmunjom Ateşkes Köyü’nde buluştu.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Güney Kore lideri Moon Jae-in zirvesine ilişkin Seul’den yapılan açıklamada, görüşmenin “Samimi ve içten” olduğu belirtildi.

Kuzey Kore ve Güney Kore liderlerince tarihi zirvenin ardından yapılan ortak açıklamada, "Kore Yarımadası'nda bundan böyle savaş olmayacak" denildi.

  • Kuzey ve Güney Kore liderleri, Yarımada'nın nükleer silahlardan arındırılması ve mevcut ateşkesin kalıcı barış anlaşmasına dönüştürülmesinde anlaştı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in iki ülke arasında yüksek dikenli tellerin bulunmadığı birkaç yerden biri olan sınırdaki Panmunjom Ateşkes Köyü’nde bir araya geldi.

"Sınıra gelmeniz çok etkileyici"

Ateşkes köyüne gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile görüşmek için iki ülke sınırının güney tarafına geçti. Kuzey Kore lideri tarihi buluşmada Güney Kore liderinin elini sıkarak, “Bu tarihi mekanda buluşmaktan heyecan duydum ve beni bizzat karşılamak için sınıra gelmeniz çok etkileyici" ifadelerini kullandı.

Moon Jae-in ise Kuzey Kore liderine, "Bunu burada gerçekleştirmek sizin büyük kararınızdı” dedi.

Güney Kore makamlarından tarihi zirveye ilişkin yapılan açıklamada, Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması ve kalıcı barış konusunda “samimi ve içten” bir diyalog gerçekleştirildiği belirtildi.


#Kim Jong-un
#Kuzey Kore
6 yıl önce
default-profile-img