|

Gurbetçiye terörist muamelesi

Almanya'da faaliyet gösteren ABD Resopal firması, 11 Eylül'deki saldırıların ardından iki Türk gurbetçiyi müslüman oldukları gerekçesiyle işten çıkardı.

Yeni Şafak
00:00 - 24/09/2001 Pazartesi
Güncelleme: 15:52 - 19/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

ABD'de meydana gelen terörist saldırıların ardından müslümanların hedef gösterilmesi sonucu Almanya'daki gurbetçiler de sıkıntılı anlar yaşıyor. 11 Eylül'deki vahşi saldırıya sevindikleri iddiasıyla çalıştıkları Amerikan Resopal adlı işyerinden atılan Çetin Öder (35) ve Namık Demirci (32) adlı gurbetçiler, şirket aleyhine dava açtılar. Resopal adlı firmada terörist ilan edilerek işlerine son verilen Öder ve Demirci, "Sabah işe gittiğimizde şef, arkadaşlarına bizi gösterip (iki terörist daha geldi) diyerek işimize son verildiğini söyledi. Biz ne olup bittiğini anlamadan yetkililerin karşısına çıkartıldık. Hepsi ağız birliği etmişçesine bize terörist muamelesi yaptılar" dediler. 17 yıldır sözkonusu firmada çalışan ve bir anda işsiz kalan Çetin Öder, "Ömrümü bu firmaya verdim. Sırf müslüman olduğum için firmadan atılmam beni fazlası ile yıprattı. Hiçbir sebep göstermediler. Saldırının ertesi gün işe gittiğimizde olmadık bir tavırla ve terörist olarak karşılandık. Yetkililere saldırıdan dolayı sevinmediğimizi ve bu saldırın bütün müslümanlara mal edilmemesi gerektiğini söyledik. Fakat bizi dinlemeden kapıyı gösterdiler" dedi.



Namık Demirci ise, "ABD'nin başına böyle birşey geldikten sonra teröre karşı savaş açtılar. Türkiye bugüne kadar terör dolayısıyla 30 bin insanını kaybetti. O zaman akılları neredeydi? Saldırıyı kınıyorum, her ne sebeple olursa olsun vahşet olarak değerlendiriyorum. Fakat bizi terörist ilan eden firma yetkilileri ile mahkemede hesaplaşacağız. Alman adaletine güveniyorum. Kendilerine tazminat ve hakaret davası açtım" ifadelerini kullandı.



#Almanya
#ABD Resopal firması
#Türk gurbetçi
#Müslüman
#İslamafobi
23 yıl önce