|

HDP Azerbaycan bayrağına da tahammül edemedi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Almanya'da konuştuğu mitingde bir skandal daha ortaya çıktı. Mitingin yapıldığı salona Ay-Yıldızlı Türk bayrağı asılmadığı gibi asılan Azerbaycan bayrağının da Ay-Yıldız olan bölümü toplatıldı. HDP'nin Ay-Yıldız düşmanlığı büyük tepki çekti.

Yeni Şafak
16:35 - 29/09/2015 Salı
Güncelleme: 17:02 - 29/09/2015 Salı
Diğer

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP Hamburg Seçim Komitesi'nce Glinde semtinde DİMA Spor Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı. Demirtaş'ın Almanya'da konuştuğu salonda İsrail'den ABD'ye, Japonya'dan Kenya'ya onlarca ülkenin bayrağı asıldı. Salonda Türk bayrağının olmaması ise dikkat çekti.



İkinci skandal


HDP

'nin Hamburg'daki bu organizasyonunda ikinci bir skandal ortaya çıktı. HDP'nin mitingi için hazırlanan salonda 12 ülke ve bir terör örgütünün bayrağı vardı. Salonda Türk bayrağı olmadığı gibi Azerbaycan bayrağının da Ay-Yıldızlı bölümünün katlandığı ortaya çıktı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank, Twitter hesabından mitingten fotoğraflar paylaşarak "HDP'nin bayrak düşmanlığı: Türk Bayrağını yoketmişler yetmemiş, Ay-Yıldızlı Azerbaycan bayrağını da bağlamışlar" yazdı.







#selahattin demirtaş
#demirtaş azerbaycan
#demirtaş bayrak
#demirtaş türk bayrağı
9 yıl önce