|

İHH Arakanlı Müslümanların yardımına koştu

Myanmar hükümetinin Arakan Müslümanlarına yönelik artan baskı ve zulümleri sebebiyle her şeyini geride bırakıp kaçan binlerce sivil, dağlar üzerinden Bangladeş'e kaçmaya çalışıyor. İHH, Arakanlı Müslümanlara destek olmak için bölgedeki faaliyetlerine başladı.

Yeni Şafak
12:49 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:02 - 28/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İHH, Arakanlı Müslümanlara destek olmak için bölgede gıda yardımı yapıyor.
İHH, Arakanlı Müslümanlara destek olmak için bölgede gıda yardımı yapıyor.

Arakanlı Müslümanların uzun yıllardır maruz kaldığı zulüm, son günlerde şiddetini artırdı. Myanmar hükümetinin şiddetinden kaçan binlerce sivil Bangladeş'e sığınmayı bekliyor. Sivillere ait yüzlerce ev yakıldı, camiler tahrip edildi, okullar ateşe verildi.

Arakanlı Müslümanlar, baskı ve zulümden kaçarak Bangladeş'e sığınmak için çıktıkları yolda zor şartlarla karşı karşıya. Temel gıda maddelerinden bile yoksun olan Müslümanların yardımına İHH İnsani Yardım Vakfı koştu.

Myanmar'daki zulümden kaçıp Bangladeş'e göç etmek zorunda kalan Arakanlı kardeşlerimize acil gıda dağıtımına başladık. #ArakandaKatilamVar pic.twitter.com/8mwGq4nU7R

İHH'dan yapılan açıklamada, İlk etapta 1000'e yakın Arakanlı aileye acil gıda paketi ve nakdi yardımda bulunulduğu belirtildi. Acil yardım çalışmalarının devam edeceği de ifade edildi.

#Myanmar
#Arakan
#Rohingya
#Müslüman
#Bangladeş
#İHH
7 yıl önce