|

İİT Zirvesine katılan 2 ülke İsrail’in davetine gitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından ‘ABD’nin Kudüs kararına tepki olarak’ İstanbul’da toplanan İİT Zirvesi’ne katılan 49 ülkeden 2’si bugün İsrail’de ABD’nin büyükelçiliğinin açılmasına ilişkin yapılan davete de katıldı. İİT Zirvesi’nin bildirisine imza atan ve bugün davete katılan olan 2 ülke Fildişi Sahili ve Nijerya olarak kayıtlara geçti.

Yeni Şafak ve
17:07 - 14/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:45 - 14/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Toplantısından toplu fotoğraf
İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Toplantısından toplu fotoğraf

İsrail ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması nedeniyle bugün kutlamalar düzenlerken İslam dünyasından ve birçok ülkeden tepkiler ardı ardına geldi. Türkiye de İsrail’in katliamını en üst seviyede kınadı. Ancak İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, bu katliamı ve kınamaları görmezden gelerek ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması nedeniyle büyük bir davet verdi. Netanyahu, davete İsrail'de diplomatik temsilciliği bulunan 86 ülkenin temsilcilerini çağırdı. Daveti 33 ülke kabul etti ancak kabul edenler arasında 2 ülke çok dikkat çekti.

İTT ZİRVESİNDEN İSRAİL'İN DAVETİNE

Dikkat çeken bu 2 ülke Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Kudüs'ü İsrail'in başkenti' olarak tanımasının ardından yaptığı çağrı ile İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın olağanüstü toplantısına katılan ve bildiriye imza atan Fildişi Sahili ve Nijerya oldu.

  • İşte İsrail'in davetini kabul eden ülkeler;
  • Arnavutluk-Angola-Avusturya-Kamerun-Demokratik Kongo Cumhuriyeti-Kongo Cumhuriyeti-
    Fildişi Sahilleri
    -Çekya-Dominik-Gürcistan-Guatemala-Honduras-Macaristan-Kenya-Makedonya-
    Nijerya
    -Myanmar-Panama-Romanya-Ruanda-Sırbistan-Güney Sudan-Tayland-Ukrayna-Vietnam-Paraguay-Tanzanya-Cezayir-El Salvador-Etiyopya-Zambia-Peru

İİT ZİRVESİNE KATILAN ÜLKELER



#İTT Zirvesi
#İslam İşbirliği Teşkilatı
#İsrail
#Kudüs
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
6 yıl önce