|

İlginç görüntü: Çatıda 84 heykel...

İngiltere'de bir sivil toplum kuruluşu, intiharı önlemek ve dikkat çekmek için ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Her iki saatte 84 kişinin intihar ettiği ülkede, intihar eden kişileri temsilen bir binanın çatısına 84 adet heykel konuldu.

Yeni Şafak
13:03 - 29/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:16 - 29/03/2018 Perşembe
Diğer
İngiltere'de artan intihar vakalarına dikkat çekmek için bir binanın çatısına 84 adet heykel dikildi. (Fotoğraf: Reuters)
İngiltere'de artan intihar vakalarına dikkat çekmek için bir binanın çatısına 84 adet heykel dikildi. (Fotoğraf: Reuters)

İngiltere'de erkeklerin intihar ederek hayatlarına son vermeleriyle ilgili ilginç bir eylam yapıldı. Bir sivil toplum kuruluşu, her 2 saatte intihar eden 84 kişiyi temsilen, bir binanın çatısına 84 adet heykel dikti.

Erkeklerde intihar oranını düşürmek amacıyla 2006 yılından bu yana çalışan Londra menşeli hayır kurumu Project 84 isimli bir kampanyaya imza attı.


84 heykel çatılarda

84 erkek heykeli sipariş eden kurum daha önce yakınlarını intihar nedeniyle kaybetmiş insanlarla yapılan görüşmeler ışığında nihai şeklini bulan heykelleri Londra’nın Southbank bölgesindeki binaların çatılarına yerleştirdi.


Üç gün boyunca erkek intiharları hakkında yayın yaparak izleyicileri bilinçlendirdiği Project 84 kapsamında 84 heykeli çatıda görenler korku yaşadı, paniğe kapıldı. Zira gerçekten heykelden ziyade intihar etmeye çıkan insanlar gibi gerçekçi görünüyorlardı.

#​İngiltere
#Londra
6 yıl önce