|

İngiltere'den Rusya'ya: Sorumlusu sensin

İngiltere Savunma Bakanı Fallon, Sıuriye'de yaşanan her bir can kaybının sorumlusunun Rusya olduğunu söyledi. Fallon, Rusya'nın Esed rejiminin en önemli destekçisi olduğu ve katliamlarda rolü olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
13:05 - 9/04/2017 Pazar
Güncelleme: 13:22 - 9/04/2017 Pazar
Diğer
İngiltere Savunma Bakanı Sir Michael Fallon, Suriye'de yaşananlardan Rusya'nın sorumlu olduğunu söyledi.
İngiltere Savunma Bakanı Sir Michael Fallon, Suriye'de yaşananlardan Rusya'nın sorumlu olduğunu söyledi.
İngiltere Savunma Bakanı Sir Michael Fallon, Esed rejiminin İdlib'e düzenlendiği kimyasal saldırıdaki "her bir sivil can kaybının" suçlusunun Rusya olduğunu söyledi.

Fallon, Sunday Times gazetesine yazdığı makalede, Rusya'nın Esed rejiminin "en önemli destekçisi" olmasından dolayı "vekaleten" bu can kayıplarından sorumlu olduğunu söyledi.
BBC Türkçe'nin haberine göre Fallon yazısında, "Son birkaç yıl içerisinde ellerindeki kozları kullanarak bu iç savaşı bitirmek için birçok fırsatları oldu. Rusya, rejimi dizlerinin üzerine çöktürtmek için gerekli kararlılığı göstermelidir." dedi.

İngiliz Savunma Bakanı ayrıca, Esed'in görevinden ayrılmasının şart olduğunu ve istikrar arayışının başlaması gerektiğini ifade etti.
Johson, Rusya ziyaretini iptal etti

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson da yaşanan bu gelişmeler üzerine Moskova ziyaretini iptal etmişti. Savunma Bakanı Fallon ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatıyla gerçekleştirilen füze saldırısının "doğru karar" olduğunu belirterek, kimyasal saldırının "barbarca, ahlaksız ve yasadışı" olduğunu söyledi.




#İngiltere
#Rusya
#ABD
#Esed rejimi
7 yıl önce