Iraklılara FETÖ okulu uyarısı: Çocuklarınızın geleceğini karartmayın

Yasemin Asan
00:00, 06/11/2020, CumaG: Güncelleme: 06:14, 06/11/2020, Cuma
Yeni Şafak
Iraklılara FETÖ okulu uyarısı: Çocuklarınızın geleceğini karartmayın
FETÖ’nün Irak’ta; Bağdat ve Basra’da Ishık Schools adı altında 9 okulu, Kerkük’te Çağ Schools adı altında 6 okulu, Erbil ve Soran’da Ronaki Hawler Education adı altında 10 okulu, Dohuk’ta Ronaki Dohuk Education adı altında 5 okulu ve Süleymaniye ve Halepçe’de United Science Colleges adı altında 13 okulu bulunuyor.

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği, Iraklılara ülkelerinde faaliyet gösteren FETÖ okullarına çocuklarını göndermemeleri, bu okullardan mezun olanların Türk üniversitelerine kabul ve burs alamayacağı konusunda uyardı.

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği, Iraklılara ülkelerinde faaliyet gösteren FETÖ okullarına çocuklarını göndermemeleri, bu okullardan mezun olanların Türk üniversitelerine kabul ve burs alamayacağı konusunda uyardı. Büyükelçilik yaptığı açıklamada, Türkiye Maarif Vakfının yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Eğitim Bakanlığı dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluş olduğunu vurgulandı.

MEZUNLARA DESTEK

  • Türkiye Maarif Vakfına bağlı liselerden mezun olan öğrencilerden Türkiye’deki devlet üniversitelerinde öğretim ücreti alınmadığı,
    Maarif diplomalarının Türkiye’de doğrudan geçerli olduğu hatırlatılarak mezunlarının Türkiye’de üniversite eğitimlerine devam edebilecekleri çok yönlü avantajlarının olduğu belirtildi.

YENİLERİ AÇILDI

Açıklamada Maarif’in Basra, Kerkük, Musul, Dohuk ve Süleymaniye’de yeni açılacak okullarına yer verilerek, “FETÖ okullarında eğitim gören ve özellikle eğitimlerini Türkiye’de sürdürmek isteyen öğrencilerin, Türkiye Maarif Vakfı veya diğer kurum veya kuruluşların sunacağı eğitim imkanlarına yönelmeleri önemle tavsiye olunur” denildi.
Irak’ta TMV’ye bağlı Uluslararası Maarif Erbil Okullarında 750, Maarif Bağdat Okullarında ise 1100 öğrenci eğitim görüyor.Irak’ta faaliyet göstermeye devam eden FETÖ ile iltisaklı okullar tarafından verilen belge ve diplomaların Türkiye’de geçerliliği bulunmadığı hatırlatılan
açıklamada, bu okullardan mezun olanların Türkiye’deki üniversitelere başvuru yapmalarının mümkün olmadığı hatırlatıldı.

1 ÜNİVERSİTE 44 OKUL VAR

  • Öte yandan FETÖ’nün Irak’ta; Bağdat ve Basra’da Ishık Schools adı altında 9 okulu, Kerkük’te Çağ Schools adı altında 6 okulu, Erbil ve Soran’da Ronaki Hawler Education adı altında 10 okulu, Dohuk’ta Ronaki Dohuk Education adı altında 5 okulu ve Süleymaniye ve Halepçe’de United Science Colleges adı altında 13 okulu bulunuyor.
    Erbil’de ve Süleymaniye’de eski adı Ishık yeni adıyla Tıshk International University olan üniversite, örgüt bünyesinde faaliyetini sürdürüyor. Örgütün söz konusu okullardan yıllık 50 milyon doların üzerinde gelir elde ettiği tahmin ediliyor.
Başlıklar :IrakFETÖ
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026