|

Irkçılığa karşı #MeTwo

Mesut Özil’in Alman milli futbol takımından ırkçılık suçlamasıyla ayrılmasının ardından, sosyal medyada ırkçılık tartışmaları hız kazandı. Binlerce kullanıcı #MeTwo etiketiyle karşılaştıkları ırkçı davranışları sosyal medyada paylaşmaya başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2018 Pazar
Güncelleme: 04:01 - 29/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Birçok politikacı ve gazeteci attıkları tweetlerle harekete destek verdi.
Birçok politikacı ve gazeteci attıkları tweetlerle harekete destek verdi.

Türk asıllı Mesut Özil’in, Alman milli futbol takımından ırkçılık suçlamasıyla ayrılmasının ardından Almanya’da yaşayan göçmen kökenliler, gündelik yaşamda karşılaştıkları ırkçı davranışları sosyal medyadan paylaşmaya başladı. Paylaşımcıların kullandığı #MeTwo etiketi kısa sürede ülkede en çok konuşulan konular arasına girerken, birçok politikacı ve gazeteci attıkları tweetlerle harekete destek verdi.

KAMPANYAYA DESTEK ÇAĞRISI

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas kampanyaya destek çağrısı yaparak, “Almanya’da ırkçılığın artık bir problem teşkil etmediğini düşünen varsa ona #MeTwo tweetlerini okumasını tavsiye ederim” mesajını paylaştı. Der Spiegel dergisi muhabiri Hasnain Kazim da, yaşadığı ırkçılığı şu sözlerle ifade etti: “Tıklım tıklım dolu otobüsteki tek beyaz olmayan bensem, otobüse bir polis biner ve tek kimliğini göstermek zorunda olan ben olurum. #MeTwo”.

#Irkçılık
##MeTwo
6 yıl önce
default-profile-img