|

İşgalci İsrail Mescid-i Aksa'yı 'Yahudilere' açtı

İsrail polisinin koruması altında bugün 257 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği bildirildi. İsrail'in50 yaşın altındaki Filistinlilerin Aksa'ya girmesine izin vermemesi ise dikkati çekti.

Yeni Şafak
18:36 - 30/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:39 - 30/09/2015 Çarşamba
AA

Kudüs Vakıflar Müdürü Azzam el-Hatib, yaptığı açıklamada, gün içerisinde İsrail polisinin koruması altında toplam 257 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiğini belirtti.



İsrail polisinin 50 yaşın altındaki Filistinlilerin Aksa'ya girmesine izin vermediğine dikkat çeken Hatib, bu tür uygulamaları kınadığını ifade ederek, buna bir an önce son verilmesini talep etti.



Öte yandan, İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri yaptığı yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın avlusu içerisinde kurallara riayet etmeyen 3 Yahudi yerleşimci ile polise saldırıda bulunan 1 yerleşimcinin gözaltına alındığını kaydetti.



İsrail'in Yahudilerin dini günleri nedeniyle Mescid-i Aksa'ya Filistinlilerin girmesini bazen tamamen bazen de kısmi olarak engellemesi nedeniyle 13 Eylül'den beri Kudüs başta olmak üzere Filistin'in farklı kentlerinde gerilim yaşanıyor. İsrail polisi ve askerleri bu süreçte Filistinlileri yakalama bahanesiyle Mescid-i Aksa'nın avlusuna girmişti. Hatta İsrail askerleri postallarıyla kutsal mescidin içine girmiş, pencerelerinden içeriye gaz bombası atmıştı.



#israil
#mescid-i aksa
#filistin
9 yıl önce