|

İsrail Filistinlilere ait barakaları yıktı

İsrail ordusuna ait buldozerlerin, Batı Şeria'da yer alan Ramallah kentinde 'ruhsatsız yapıldığı' gerekçesiyle Filistinlilere ait 5 barakayı yıktığı açıklandı. Yıkılan barakaların sahiplerinden Ukab Kahle, İsrail ordusunun daha önce de aynı gerekçeyle kendilerine ait yapıları yıktığını ifade etti.

Yeni Şafak
17:44 - 29/03/2016 Salı
Güncelleme: 14:48 - 29/03/2016 Salı
AA

Yıkılan barakaların sahiplerinden Ukab Kahle, İsrail ordusunun "ruhsatsız yapıldığı" gerekçesiyle Ramon beldesi yakınındaki hayvancılıkta kullandıkları baraka ve yapıları yıktığını belirtti. Kahle, İsrail ordusunun daha önce de aynı gerekçeyle kendilerine ait yapıları yıktığını ifade etti.



İsrail makamları ise söz konusu yapıların 'C bölgesinde' ruhsatsız inşa edildiğini iddia ediyor. Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı. Yüzde 18'i kapsayan "A bölgesinin" yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesinin" idari yönetimi Filistin'e, güvenliği İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesinin", idare ve güvenliği İsrail'e bırakılmıştı.



#İsrail
#Filistinlilere ait barakalar
#yıkım
8 yıl önce