|

'Kahraman Suriyeli' bulduğu 50 bin Euroyu polise teslim etti

Almanya'da kaldığı evde bulduğu 50 bin Euro'yu polise teslim eden 25 yaşındaki Suriyeli mülteci kahraman ilan edildi. Alman polisi, evde 100 bin Euro değerinde kıymetli eşya olduğunu ve Suriyeli gencin hiç birine dokunmadığını belirtti.

Yeni Şafak
21:41 - 28/06/2016 Salı
Güncelleme: 22:32 - 28/06/2016 Salı
Yeni Şafak

Almanya'da yaşanan olay Suriyeli bir mültecinin ülkede kahraman ilan edilmesine neden oldu. Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Minden şehrinde yaşayan 25 yaşındaki Suriyeli bir mülteci kaldığı evde 50 bin Euro buldu. Suriyeli mülteci bu parayı polis ekiplerine teslim etti.



Paranın dışında 100 bin Euro değerinde eşya var

Kuzey Ren-Vestfalya polisi, çok örnek bir davranış ile karşı karşıya olduklarını belirterek Suriyeli mülteciye teşekkür etti. Polis ekipleri, evde para dışında 100 bin Euro değerinde kıymetli eşyaya da rastladıklarını ifade etti. Polisten yapılan açıklamada, "Paranın ve bulunan kıymetli eşyaların gerçek sahiplerinin bulunması için çalışma yapıyoruz" denildi.





Dolabın içindeki gizli bölmeden çıktı

Evin kendine yaklaşık bir yıl önce bir vakıf tarafından tahsis edildiğini belirten Suriyeli mülteci, parayı dolabın içindeki bölmede bulduğunu söyledi.



Ailesinin de Almanya'ya gelmesini istiyor

Örnek davranışı ile kahraman ilan edilen genç Suriyeli, Ailesinin de en kısa zamanda Almanya'ya gelmesini arzu ettiğini söyledi.





#Almanya
#Mülteci
#Suriye
8 yıl önce