|

Kasab: Hedefimiz 5000 ölüydü

Hindistan'daki kanlı saldırıyı kimlerin düzenlediği aydınlatılamazken sağ kalan tek terörist, Pakistanlı Amir Kasab 'hedefimiz 5000 kişiyi öldürmekti' dedi. İçişleri Bakanı ile ulusal güvenlik danışmanı ise istifa etti.

Dış Haberler
00:00 - 1/12/2008 Pazartesi
Güncelleme: 01:37 - 1/12/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Kasab: Hedefimiz 5000 ölüydü
Kasab: Hedefimiz 5000 ölüydü

Hindistan'ın 11 Eylül'ünün arakasındaki sis perdesi aralanamazken saldırıdan sonra sağ kalabilen tek terörist, korkunç itiraflarda bulundu. Yabancı basının 'baby face-bebek surat' nitelendirmesiyle resimlerini yayınladığı Pakistanlı Azam Amir Kasab, 5 bin kişiyi öldürmeyi planladıklarını söyledi. “Son nefesinizi verene kadar öldürün” talimatı aldıklarını belirten 21 yaşındaki Pakistanlı, saldırı planını ise 6 ay önce yaptıklarını belirtti.


ÖLÜ SAYISI 300 OLABİLİR

Öte yandan saldırılarda 195 kişinin öldüğü açıklanırken Mumbai'nin bulunduğu Maharashtra eyaletinin hükümet sözcüsü Bhushan Gagrani, bu sayının 300'u bulabileceğini belirtti.


MÜEZZİNOĞLU ÇİFTİ TÜRKİYE'DE

Yahudi merkezi Nariman House'a yapılan saldırıdan bu yana 4 gün geçmesine rağmen 9 cesetten 3'ünün kimliği halen teşhis edilemedi. Bu cesetlerin, aileleriyle pek irtibatları olmayan İsrailli seyyahlara ait olabileceği iddia edildi.

Hindistan'daki terör saldırılarında Oberoi Oteli'nde rehin alındıktan sonra serbest bırakılan Maliye eski Bakanı Ziya Müezzinoğlu'nun oğlu Seyfi ve gelini Meltem yurda döndü. Havalimanında uzun süre sevinç gözyaşları döktü.


İçişleri Bakanı istifa etti

Hindistan'ın Bombay şehrindeki saldırılardan sonra İçişleri Bakanı Şivraj Patil, istifa etti. Patil, sorumluluğu üzerine alarak istifasını sunarken Başbakan Manmohan Singh henüz istifayı kabul etmiş değil. NDTV televizyonu, Patil'in dün akşam Kongre Partisi'nin toplantısında, saldırılardan dolayı “Ahlaki sorumluluğu üzerine alarak” istifasını sunduğunu

bildirdi. Hindistan'ın finans merkezi Bombay'da iki lüks otel ve çeşitli yerlere yapılan saldırılarda 180'den fazla kişi ölmüştü. Singh hükümeti teröre karşı daha sıkı mücadele etmesi için baskı altındayken Patil'e de iç güvenlikteki eksikliklerden dolayı yoğun eleştiriler geliyordu. İkinci istifa ise Ulusal Güvenlik Danışmanı M.K. Narayanan'dan geldi.



15 yıl önce