|

Kılıç: ABD FETÖ elebaşı Gülen ile ilgili adım atmalı

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle elçilik rezidansında basın açıklaması yaptı. ABD basınına bilgi veren Kılıç, ABD yönetiminin FETÖ elebaşı Gülen hakkında adım atması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
15:22 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:44 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'nde basın toplantısı düzenleyen Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, FETÖ'nün oluşturduğu tehdit ile ilgili olarak ABD basınına açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak dün ABD’nin başkenti Washington’da düzenlediği basın toplantısında darbe girişiminden sonra tutuklanan FETÖ'cüler ile ilgili bilgi verdi. FETÖ'nün meşru hükümeti hedef aldığını ve Türkiye için büyük bir tehdit olduğunu belirtti.

Kılıç, ABD yönetiminden FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için adım atmasını istedi. Obama yönetimine oranla yeni ABD yönetiminin adım atma konusunda daha istekli olduğunu belirten Kılıç, yine de ‘hızlı hareket edilmediğini’ belirtti.

Büyükelçi Kılıç, "ABD’nin atabileceği bazı adımlar var. Buna Gülen’in ABD’deki faaliyetlerine ilişkin sınırlamalar da dahil. Halen gazetelere röportajlar veriyor. Bu ifade özgürlüğü değildir. Türk hükümetini suçluyor, Türkiye'deki destekçilerine mesajlar gönderiyor" ifadelerini kullanarak ABD’nin FETÖ’ye karşı önlem alması gerektiği çağrısında bulundu.

#Serdar Kılıç
#Türkiye
#Washington
#FETÖ
#15 Temmuz
7 yıl önce