|

Koalisyon sürprizi

TSK ve ÖSO'nun Dabık'ı almasından sonra Fırat Kalkanı'na hiçbir destek vermeyen ABD öncülüğündeki koalisyon ülkeleri dün bir sürpriz yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:09 - 31/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Musul ve Rakka'da bulunan DEAŞ'lı teröristlerin Bab'a gitmesine haftalardır göz yuman koalisyon ülkeleri Bab çevresindeki terör hedeflerini havadan vurdu. Gelişmeyi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurdu. Çavuşoğlu, “Koalisyon uzun bir aradan sonra çağrımızla DEAŞ'ı vurdu. Rusya da aynısını yaptı. Hava operasyonları tekrar başladığına göre kara operasyonları da hız kazanacak. Buradan dönüş yok” dedi. Astana'daki barış görüşmelerinde PKK/PYD'nin bulunmayacağını hatırlatan Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Biz artık Suriye konusunda işin merkezindeyiz. PKK ile PYD arasında hiç bir fark yoktur. Terör örgütlerine müsamaha göstermeyiz. Ateşkesin başarılı olması Suriye'nin geleceği için çok önemli. Siyasi çözüm için silahların susması şart. Bizim amacımız burada rol çalmak değil. Bugüne kadarki anlaşmalar başarısız olduğu için biz kendi inisiyatifimizi ön plana çıkararak, inisiyatif kullanarak adımlar attık. Suriye'nin geleceği için herkesin katkı sağlaması lazım ama sadece aile fotoğrafında olmak için buralara katılmak bana göre gereksiz. Herkesin somut katkılar sağlaması gerekiyor.”




DEAŞ lideri Tunusi öldürüldü


TSK'ya bağlı jetler Bab çevresinde DEAŞ'a ait bir konvoyu da vurdu. Hava taarruzlarında çok sayıda araç imha edilirken, konvoyda bulunan DEAŞ'ın sözde emirlerinden Ebu Husen Tunusi'nin de korumalarıyla birlikte öldürüldüğü öğrenildi. Askeri kaynaklar, Ebu Husen Tunusi'nin Rakka'da etkili olan baş teröristlerden biri olduğunu ve Bab bölgesine özel olarak seçilip gönderildiğini belirtiyor. Bunun DEAŞ'ın Bab'a verdiği önemin bir göstergesi olduğuna işaret ediliyor.




#ÖSO
#Fırat Kalkanı
#Rakka
#DEAŞ
7 yıl önce