|

Komando sınırda

ABD, PKK’ya silah sevkiyatına hız vererek Suriye’deki pozisyonunu netleştirirken, Türkiye’nin ise bölgeye askeri operasyondan başka seçeneği kalmadı. Hudut bölgesinde 500 kilometrelik hat ve Münbiç’in güney aksında başlayacak harekâta 80 bin kişilik askeri gücün katılması bekleniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 6/02/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:32 - 6/02/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gönderilen komando birliklerinin zırhlı araçlarla Gaziantep’ten geçişi görüntülere yansıdı.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gönderilen komando birliklerinin zırhlı araçlarla Gaziantep’ten geçişi görüntülere yansıdı.

Söz konusu rakam, Türkiye’nin 1974 yılında 40 bin kişiyle gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan daha büyük bir operasyona çıkacağı anlamına geliyor. Hedef ise 30 bin kilometrekarelik alandaki terör örgütlerini tamamıyla imha edip tehdit koridorunu sona erdirmek.

İLK AŞAMA 10 KM

  • Cumhuriyet tarihinin en büyük askeri harekâtı Şanlıurfa ve Kilis-Elbeyli’de kurulan ana karargâhlardan yönetilecek. İstihbarat, izleme, lojistik ve ana yönetim bu merkezlerden sağlanacak. Terör işgalinin sürdüğü sınır hattında intikal 10’dan fazla noktadan başlayacak. 10’ar kilometrelik derinliğe inen birlikler ilk aşamayı başlatacak. Tüm giriş noktaları arasındaki bağlantılarının tamamlanmasının ardından ikinci 10 kilometrelik etap devreye sokulacak. Bu amaçla, Fırat Kalkanı bölgesindeki birliklere takviye amacıyla ek komando sevkiyatı yapıldı. Türkiye’deki çeşitli bölgelerden Hatay’ın Kırıkhan ilçesine gönderilen komando birliklerinin zırhlı araçlarla Gaziantep’ten geçişi görüntülere yansıdı.

KUZEY IRAK BOMBASI

Bu arada Irak’ın kuzeyindeki terör hedefleri savaş uçaklarıyla bir kez daha vuruldu. Hakurk, Zap, Avaşin-Basyan ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekâlarında, terör örgütü tarafından silah mevzisi, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.

#​​ABD
#PKK
#TSk
#Münbiç
#Komando
5 yıl önce