|

Kosova seçimleri 17 Kasım'da

Cihan
00:00 - 1/09/2007 Cumartesi
Güncelleme: 20:34 - 1/09/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Kosova seçimleri 17 Kasım'da
Kosova seçimleri 17 Kasım'da

UNMİK Misyonu Şefi Joackim Rüecker ve Kosova Birlik Ekibi arasında dün yapılan ve 3 saat süren toplantıdan sonra Kosova'da parlamento ve yerel seçimlerin 17 Kasım 2007 tarihinde yapılması karara bağlandı. Sertifika almak için ve seçim listelerin teslim süresi de 7 Eylül'den 12 Eylül'e ertelendi.

Kosova Birlik Ekibi'nin 15 Ağustos tarihinde yaptığı toplantıda aldığı karar üzerine, "Birlik Ekibi oydaşlığıyla Kosova'da genel ve yerel seçimlerin 17 Kasım 2007 Cumartesi günü yapılmasını kararlaştırdım" diyen Rüecker, Kosova statü sürecinin engellenmesi halinde seçimlerin ertelenmesi ihtimalinin de açık olduğunu belirtti.


Kosova liderleri Fatmir Sejdiu ve Hashim Thaçi, seçim kararını ortak bir karar olduğunu ve Kosova nihai statü sürecine engel yaratması halinde ertelenme kararının da kurumlar tarafından alınabileceğini vurguladılar. Liderler seçimlerin demokratik bir süreç olduğunu vurgularken sakin geçmesi temennisinde bulundular.


Dünkü görüşmede, siyasi etmenlerin kayıtları ve seçim listelerinin Merkez Seçim Komisyonu'na teslim edilmesi için tanınan sürenin ertelendiği de açıklandı. Seçim listelerinin 7 Eylül tarihine kadar teslim edilmesi beklenirken dün yapılan toplantıda siyasilere bu hazırlıkları tamamlamaları için 5 gün daha zaman tanındı bu işlerin tamamlanması için son tarih olarak 12 Eylül belirlendi.

17 yıl önce