|

Kuzey Kafkasya'da çatışmalar sürüyor

Bölgede son bir haftada 9 kişi hayatını kaybetti. .

Aa
00:00 - 13/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 11:39 - 13/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Kuzey Kafkasya'da çatışmalar sürüyor
Kuzey Kafkasya'da çatışmalar sürüyor

Kuzey Kafkasya'da Rus güvenlik güçleriyle direnişçiler arasındaki çatışmalar sürüyor.

Rusya'ya bağlı Kuzey Kafkasya bölgesindeki Çeçenistan ve Kabardey-Balkar cumhuriyetlerinde son bir haftada meydana gelen çatışmalarda, 6 direnişçi ve 1 polisin hayatını kaybettiği açıklanırken, Dağıstan'da düzenlenen saldırılarda ise bir medrese hocası ve hakimin öldüğü bildirildi.

Rusya Ulusal Antiterör Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, son bir haftada Kabardey-Balkar'ın Baksan bölgesinde meydana gelen çatışmada 3 direnişçi öldürülürken, Çeçenistan'ın Vedeno bölgesindeki çatışmada ise 3 direnişçi ve bir polis hayatını kaybetti.

Dağıstan'da ise yine hakim ve din adamları hedef oldu. Dağıstan'ın Karabudahkent bölgesinde Gubden köyünde görev yapan medrese hocası ve Kuzey Kafkasya Üniversitesi İslami Eğitim ve Bilimler Merkezi rektörler konseyi üyesi Magomed Biyarslanov, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Bölgede, federal hakim Ahmed Racabov'da benzer bir saldırıyla öldürüldü.

Dağıstan'da 2012'de düzenlenen saldırılarda 8 din görevlisi hayatını kaybederken, 2013'ün Ocak ayında düzenlenen bir saldırıda ise yüksek mahkeme hakimi Magomed Magomedov öldürülmüştü.

Rusya, tüm Kuzey Kafkasya'da bağımsız ve birleşik İslam devleti kurmayı amaçlayan "Kafkasya Emirliği"ne karşı mücadele ediyor.

11 yıl önce