|

Lavrov: Cevap vereceğiz

Avrupa Birliği ülkelerinin ve ABD’nin çok sayıda Rus diplomatı sınır dışı etme adımına Moskova’dan sert tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Cevap vereceğiz, endişeniz olmasın. Bu ağır kabalığa karşı sabretmeyi kimse istemez" dedi.

Yeni Şafak
11:16 - 28/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:21 - 28/03/2018 Çarşamba
AA
Lavrov, Washington'un, diplomatları sınır dışı etmeyi, uluslararası arenada şantaj aracı olarak kullandığını savundu.
Lavrov, Washington'un, diplomatları sınır dışı etmeyi, uluslararası arenada şantaj aracı olarak kullandığını savundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, NATO üyesi ve AB ülkelerinin Rus diplomatları sınır dışı etmelerini 'ağır kabalık' olarak nitelendirerek, Rusya'nın buna cevap vereceğini söyledi.

Lavrov, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gazetecilerin AB ülkeleri ve NATO üyesi ülkelerin Rus diplomatları sınır dışı etmesiyle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Bu konuda Bakanlıktan ve Kremlin'den daha önce açıklamalar yapıldığını hatırlatan Lavrov, Batılı ülkelerin eylemini karşılıksız bırakmayacaklarını belirtti.

Şantaj aracı olarak kullanılıyor

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov, Washington'un, diplomatları sınır dışı etmeyi, uluslararası arenada baskı ve şantaj aracı olarak kullandığını savundu.

Geçtiğimiz günlerde AB ülkeleri ve NATO üyesi ülkeler, İngiltere’ye yerleşen eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızının kimyasal gazla zehirlenmesinde Rusya'yı sorumlu tutmuş, çok sayıda Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı.

Peskov:
Karşılık veririz

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Washington’dan da şu ana kadar diplomatlarımızın sınır dışı edileceklerine dair resmi bildiri gelmedi. Ancak basında yer alanlar gerçekleşir ise karşılıklılık esası kuralının işleyeceğini söylemek isterim” dedi. Rus Dışişleri de diplomatların sınır dışı kararını dostane olmayan, provokatif bir eylem olarak niteledi.


#Rus Diplomatlar
#Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov
#Sınırdışı
6 yıl önce