|

Mehmetçiğin gururu

8 askerimizin şehit düştüğü Hac Bilal köyü Keltepe’de Türk bayrağı dalgalanıyor. Bir Mehmetçik, bin 82 rakımlı tepedeki bayrağa gururla böyle baktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 08:25 - 6/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Keltepe direnişi, TSK’nın kahramanlık destanları arasındaki yerini aldı.
Keltepe direnişi, TSK’nın kahramanlık destanları arasındaki yerini aldı.

Türk askeri, taktik başarısı ve gözü karalığıyla bir kez daha savaş tarihine girecek bir operasyona imza atmış oldu. Raporlara yaklaşık 500 terörist varlığı olarak giren kalleş saldırı bu şekilde püskürtülmeseydi, Keltepe’den çok daha acı haberler gelebilirdi. Ancak şehit olmayı göze alan Türk askerinin başarıyla sonuçlanan son hamlesiyle Çanakkale’de bir asır önce yazılmış destanın bir benzeri bu kez Afrin’de yazıldı. Silah arkadaşlarından 8’ini terörist saldırıda kaybeden jandarma geri dönmedi, ilerledi. Terörist saldırının üzerinden 24 saat geçmeden Raco meskun mahali de teröristlerden alındı. Keltepe direnişi, TSK’nın kahramanlık destanları arasındaki yerini aldı.


Mehmetçik’e moral

Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek ve askerlerle buluşmak için başlatılan “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Mehmetçik’in Yanında” etkinliği kapsamında sanatçılar, Hatay’a ziyarette bulundu. Erhan Yazıcıoğlu, Zihni Göktay, Süha Uygur, Hikmet Körmükçü, Sinan Bengier, Nilgün Kasapbaşoğlu ve Erkan Sever’in de aralarında bulunduğu bir grup sanatçı, Hassa ilçesine geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, askerlere destek vermek amacıyla Hatay’a geldiklerini belirtti. Sanatçılardan Zihni Göktay da harekatın zaferle sonuçlanacağına inandıklarını dile getirdi.

Cinderesi ateş altında

TSK, Zeytin Dalı Harekatı’nın 45. gününde Afrin’in Cinderesi beldesindeki terör hedeflerine hava operasyonu düzenledi. Türk savaş uçakları, Afrin’in güneybatısındaki Cinderesi beldesinde önceden belirlenmiş YPG/PKK-DEAŞ hedeflerini vurdu. Harekat kapsamında Hatay’ın karşısındaki terör mevzileri de, obüs toplarıyla ateş altına alındı. Öte yandan Türkiye’nin farklı kentlerindeki birliklerden gönderilen obüs ve zırhlı muharebe aracı (ZMA) yüklü 10 araçlık TIR konvoyu, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis’e ulaştı. Güvenlik önlemleri altında kent merkezine getirilen konvoyun birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

4 köy daha özgür

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin’in Beluşank, Alıcı, Göbelek ve Kureybe köylerini teröristlerden arındırdı. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO, Afrin’in kuzeybatısındaki Şeran beldesinin Beluşank, Alıcı ve Göbelek köyleri ile ilçenin güneybatısındaki Cinderesi beldesine bağlı Kureybe köyünü terör örgütleri YPG/PKK- DEAŞ’tan kurtardı. TSK ve ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana teröristlerin işgalindeki Afrin’de 3’ü belde merkezi, 106’sı köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 22’i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 138 noktayı ele geçirdi. Öte yandan önceki gün ele geçirilen Raco’nun doğusundaki Hacı Halil köyünde, arama ve güvenlik çalışmaları gerçekleştirildi.


Bir günde 127 terörist

Zeytin Dalı Harekatı’nda son 24 saatte 127 terörist öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 795 olduğunu açıkladı.

Son PKK’lıya kadar sürecek

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, sınır denetimleri kapsamında ziyaret ettiği Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Hudut Karakolu’nda görev yapan askerlere hitabı, TSK’nin video paylaşım sitesi Youtube’daki resmi hesabından paylaşıldı. Görevlerini uluslararası hukuktan aldıkları güçle, uluslararası hukuka uygun şekilde, meşru müdafaa şartları çerçevesinde tamamen meşru koşullarda, meşru zeminlerde yerine getirdiklerine işaret eden Orgeneral Akar, “Burada bizim hedefimiz teröristler. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar teröristlere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz ve en son teröristin etkisiz hale getirilmesiyle vazifemiz tamamlanacak” değerlendirmesinde bulundu. Orgeneral Akar, ayrıca “Aziz milletimiz ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının kıymetli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerine verdikleri destek ve duydukları güvenden dolayı sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

#Afrin
#TSK
#ÖSO
6 yıl önce