|

Mehmetçik yaklaştıkça PYD elebaşları kaçıyor!

Mehmetçik ve ÖSO'nun Afrin'e doğru ilerleyişi başarıyla sürerken, PÖH ve JÖH'lerin de katıldığı hareket çizilen 'hilal' taktiğiyle sürüyor. Büyük bozguna uğrayan ve geride kalan 50 günde 3 bin 291 teröristi öldürülen PYD'nin Afrin'deki bazı elebaşları kaçma girişiminde bulundu.

Yeni Şafak
10:52 - 11/03/2018 Pazar
Güncelleme: 11:04 - 11/03/2018 Pazar
AA
Terör örgütü PYD'nin ilçede yaptığı çok sayıda tünel, TSK-ÖSO birliklerince tek tek imha ediliyor.
Terör örgütü PYD'nin ilçede yaptığı çok sayıda tünel, TSK-ÖSO birliklerince tek tek imha ediliyor.

Zeytin Dalı Harekatı'nın sürdüğü Afrin'de, terör örgütünün ilçede sözde adalet ve içişleri bakanlığını yapan iki isim örgütten kaçmaya çalıştı.

Örgütün sözde 'kanton' yapılanması altında ele geçirdiği ilçede PYD'nin sözde adalet bakanı Said İsmet Gubar, Afrin'den kaçtı.

Gubar, kaçtıktan sonra Esed rejimin kontrolünde görünen ancak fiilen İran destekli silahlı grupların işgalinde bulunan Nubul'a geldi.

Kaçarken parayla yakalandı

Afrin'den kaçan diğer elebaşı ise sözde içişleri bakanı Hasan Bayram oldu. Afrin'in rejim bölgesine bağlanan Ziyare kapısından çıkmaya çalışan Bayram, burada YPG/PKK unsurları tarafından alıkondu. Kaçma girişimi başarısız olan Bayram'ın yanında yüklü miktarda para götürmeye çalıştığı öğrenildi.

  • Öte yandan, Zeytin Dalı Harekatı'nda kıskaca giren örgütün, Kandil Dağı'ndaki tepe kadrolarından gelen çok sayıda elebaşı da ilçe merkezini terk etti.
100 araçlık JÖH-PÖH takviyesi

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e yönelik devam eden operasyon kapsamında yaklaşık 100 araçlık JÖH ve PÖH konvoyu Afrin kent kuşatması için Suriye’ye girdi.


Zeytin Dalı Harekatı’nın 50’inci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusunun (OSÖ) Suriye’nin Afrin kentine yönelik operasyonları devam ediyor. Akşam saatlerinde doğu illerinden gelen Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekata ait yaklaşık 100 kirpi tipi araç Öncüpınar Sınır Kapısından Suriye’ye geçiş yaptı.



#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce