|

Merkel: Türkiye mükemmel işler yaptı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Türkiye’yi eleştirebilirsiniz ama Türkiye sığınmacılar için mükemmel işler yaptı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/06/2018 Cuma
Güncelleme: 01:20 - 29/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Almanya Başbakanı Angela Merkel
​Almanya Başbakanı Angela Merkel

Merkel, Brüksel’deki Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi’ne gitmeden önce Federal Meclis’te hükümet adına yaptığı konuşmada, Avrupa’daki göçmen krizinin çözümüne ilişkin Türkiye ile AB arasında yapılan sığınmacı mutabakatının bugün bile örnek teşkil ettiğinin taraflarca kabul edildiğine dikkati çekti.


ÖLÜM KALIM MESELESİ

Merkel, ‘’Biz AB’deki toplantıda 3 milyondan fazla sığınmacıyı zor şartlar altında kabul eden Türkiye’ye ikinci 3 milyar avroluk paketi hazırlayarak yardımcı olduğumuzun mesajını verebilmeliyiz. Türkiye’yi eleştirebilirsiniz ama Türkiye sığınmacılar için mükemmel işler yaptı’’ ifadelerini kullandı. Almanya Başbakanı, göç akını ve göçmenlerin Avrupa Birliği (AB) için varoluşsal bir mesele olduğunu ve birliğin geleceğini belirleyebileceğini söyledi. “Göç konusu AB’nin kader konusu haline gelebilir” diyen Merkel, sığınmacı politikasındaki ihtilafların AB’nin bir arada durmasını tehlikeye atabileceği uyarısında bulundu.

  • İtalya AB’yi felç etti
  • İtalya, sığınmacılar konusunda istediği kararları almayan AB yönetimini felç etti. AB Liderler Zirvesi’nde alınacak tüm kararları bloke eden İtalya, 28 üye ülkenin ortak yayımlayacağı sonuç bildirgesine “geçici” olarak engel oldu. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in zirvede alınan kararları açıklayacağı basın toplantısı da bu nedenle iptal edildi. Söz konusu basın toplantısının bugün yapılması bekleniyor. Zirve girişinde, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, “İtalya’nın sığınmacı konusunda yeni laflara değil faaliyete geçilmesine ihtiyacı var.” açıklamasında bulunmuştu.
#Merkel
#Almanya
#Türkiye
6 yıl önce