|

Mısırlı sunucudan darbeci Sisi'ye 'başörtü' tepkisi: İslam ülkesiyiz nereye gidiyoruz?

Mısır'da darbeci Sisi yönetimine bir isyan da televizyon sunucusu Radwa El-Sherbiny'den geldi. Başörtüsü takan ve çıkarmaları konusunda zorlanan kadınlara destek veren kadın baskıcı yönetimine tepki göstererek, "İslam ülkesiyiz nereye gidiyoruz? Kimse dini tercihlere karşı baskıcı yaklaşımda bulunamaz" ifadelerini kullandı. Ünlü sunucu El-Sherbiny hakkında soruşturma başlatıldı.

11:10 - 15/09/2020 Salı
DHA
Başörtüsü takan kadınlara yapılan baskıya tepki gösteren sunucu hakkında soruşturma başlatıldı.
Başörtüsü takan kadınlara yapılan baskıya tepki gösteren sunucu hakkında soruşturma başlatıldı.

Mısır'da darbesi Abdulfettah Sisi yönetiminin baskılarına olan bir tepkilerine bir yenisi daha eklendi. Mısırlı TV sunucusu Radwa El-Sherbiny, yayınladığı görüntülü mesajda ülkedeki başörtü takan ve çıkarmaları konusunda baskı gören kadınlara destek verdi.




"Asla başörtünüzü çıkarmayın"

Sisi'nin baskıcı yönetimine tepki gösteren ülkenin ünlü TV sunucusu El-Sherbiny, “Arkadaş grubu içinde veya ailesinde, sokakta veya evinde veya iş yerinde başörtülü olan her kadına; asla başörtünüzü çıkarmayın, asla başörtünüzü çıkarmayın. İslam ülkesiyiz nereye gidiyoruz? Kimse dini tercihlere karşı baskıcı yaklaşımda bulunamaz" ifadelerini kullandı.



Sunucuya soruşturma başlatıldı

Mısır Medya Düzenleme Yüksek Kurulu, izleyicilerden El-Sherbiny’in söylemleri hakkında şikayet aldıklarını iddia ederek, El-Sherbiny’e soruşturma başlatıldığını duyurdu. Mısır Medya Düzenleme Yüksek Kurulu, izleyicilerin, El-Sherbiny’in ‘başörtüsü takmayan kadınları hedef aldığı’ konusunda şikayette bulunduklarını ifade etti. TV sunucusu, Mısır Medya Düzenleme Yüksek Kurulu'nun gerekçeli kararındaki iddiayı reddetti.

#mısırlı sunucu
#başörtüsü
#darbeci sisi
4 yıl önce