|

Onlar yaktı polis izledi

Avrupa ülkelerinde, Türkiye’ye yönelik eylemler arttı. Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği molotof atılarak ateşe verildi. Saldırıya şahit olan Danimarka polisi, saldırganların kaçmasına göz yumdu. Başbakan Rasmussen ve Dışişleri Bakanı Samuelsen, sosyal medyadan göstermelik kınama yayınladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 03:54 - 20/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Danimarka polisi, saldırganların kaçmasına göz yumdu.
Danimarka polisi, saldırganların kaçmasına göz yumdu.

Terör örgütleri ve militanlarına kucak açan Avrupalı ülkelerde, Türkiye’ye yönelik eylemler artış gösterdi. Türk dernek ve vakıflarının kundaklanmasının yanı sıra, dün Avrupa’nın göbeğinde çok daha ciddi bir saldırı gerçekleşti. Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği’ne molotofkokteylli saldırı düzenlendi. Alçak saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, binada hasar meydana geldi. Danimarka polisi büyükelçilik önünde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

POLİS SALDIRIYI İZLEMİŞ

Kopenhag polis şefi Henrik Moll, devriye gezen polis ekiplerinin saldırının bir kısmına şahit olduğunu, olay yerinden kaçan kişileri gördüklerini söyledi. Kopenhag Emniyetinden Torben Madsen ise büyükelçilik binasına 4 saldırgan tarafından 4 molotofkokteyli atıldığı üzerinde durduklarını belirtti. Madsen, polis ekiplerinin kaçan kişileri yakalamak yerine binada çıkan yangını söndürmeye odaklandığını kaydetti.

GÖSTERMELİK KINAMA

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen ve Dışişleri Bakanı Anders Samuelsen ise saldırıyı sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklama ile kınamakla yetindi.

"ÇOK CİDDİ BİR EYLEM"

Rasmussen, Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada, “Yabancı devletlerin diplomatik temsilcilerine saldırmak, çok ciddi bir eylem. Elçiliklerin ülkemizdeki özel statülerine saygı gösterilmeli. Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliğine yapılan saldırının faillerinin kıskıvrak yakalanarak adalete teslim edilmelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.


"BİZE YAPILMIŞ BİR SALDIRI"

Dışişleri Bakanı Samuelsen de sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Bu gece Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliğine düzenlenen kundaklama girişimini şiddetle kınıyorum. Kimsenin zarar görmemesine sevindim. Türk Büyükelçiliği de diğer tüm elçilikler gibi bizim korumamız altında. Bir elçiliğe saldırı, Danimarka devletine saldırı demektir.”

  • Suikasta gelmiş!
  • İstanbul İstihbarat Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TKEP/L (Türkiye Komünist Emek Partisi/Leninist) terör örgütünün suikast hazırlığında olduğunu belirledi. Çalışma başlatan ekipler, örgütün hücrelerindeki hareketlenmeleri adım adım takip ederek, eylem hazırlığı içerisinde olduğu anlaşılan K.Z.’ye ulaştı.

EYLEM HAZIRLIĞINDAYDI

Teröristin saklandığı hücreyi fiziki takibe alan polis, 1 hafta önce söz konusu hücre evine baskın düzenledi. K.Z. polis operasyonunda kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan teröristin hücre evinde, eylem için hazırladığı değerlendirilen tabanca ele geçirildi. Ele geçen örgütsel doküman ve dijital materyaller, eylem planını çözmek için deşifre edilmeye başlandı.

SURİYE’DE EĞİTİM ALMIŞ

K.Z. isimli teröristin Suriye’deki örgüt kamplarında silah ve bomba eğitimi aldığı belirtilirken, eylem için özel olarak seçilip Türkiye’ye gönderildiği ortaya çıktı. Teröristin yurda kaçak yollardan giriş yaptığı tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgusu tamamlanan terörist, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

#Avrupa
#PKK
#Molotof
6 yıl önce