|

ÖSO Komutanları TVNET'e konuştu: Afrin'e böyle ilerledik!

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO, Afrin'de kontrolü sağladı. Teröristlerden arındırılan Afrin, TVNET ekibi tarafından görüntülendi. ÖSO komutanları, TVNET'e yaptığı açıklamada, Afrin ilerleyişini detaylarıyla anlattı.

Yeni Şafak
11:02 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 17:26 - 29/03/2018 Perşembe
TVNET ekibi TSK ve ÖSO'nun terörden arındırdığı Afrin'de
TVNET ekibi TSK ve ÖSO'nun terörden arındırdığı Afrin'de

Türk Silahlı Kuvvatleri ve ÖSO, geçtiğimiz pazar günü Afrin'de kontrolü sağladı. Afrin'e giren TVNET ekibi ilçede yaşananları görüntüledi.

TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün de aralarında bulunduğu ekip, Afrin sokaklarında yaşananlara tanıklık etti.

ÖSO içinde, iki kritik cephenin komutanı Sultan Tugayları ve Hamza Tümeni'nin komutanları TVNET'e açıklamalarda bulundu.




Hamza Tümeni'nin Komutanı Seyf Eb Bekir "Cinderes'in temizlenmesi ilk hedefimizdi. Cinderes, PKK/PYD'nin ilk savunma hattıydı. Biz orada savaştıktan sonra ve Afrin'in batısında hakimiyeti sağladıktan sonra, Afrin yönünde ilerleyişimizi sürdürdük" ifadelerini kullandı.

ÖSO Komutanı Bekir, şöyle devam etti:

PKK/PYD bizim aldığımız tepeleri geri almak için elinden geleni yaptı ama biz Hamza Tümeni olarak elimizden geleni yaparak topraklarımızı savunduk.

Sultan Murat Tugayı'nın komutanı ise şu ifadeleri kullandı:

  • "Biz 4 koldan bu harekata başladık. Bülbül tarafından bu operasyona başladık. Bülbül, Cinderes, Raco, Şeyh Hadid ve Şallol buranın en önemli yerleşim yerleri. Biz buraları ilk günlerde aldık. PYD'ye ilk günlerde önemli darbeler verdik. İlk bir ayda önemli kayıplar verdiler. Biz Allah'a şükür, Fırat Kalkanı'ndan tecrübe ettiğimize göre, yeniden bir plan kurduk. Yeni bir kol açarak, 1300 kişi güçlü bir asker toplayarak, TSK ile birlikte Midanki Barajı'nın doğu tarafından başlayarak Cumali ve Şerran tarafından ulaştık. 20 gün içinde tam Afrin'in doğu tarafından kapısına ulaştık. PYD tüm mukavemetini kaybetti. Köyler tek tek düşmeye başladı. Doğu tarafından da 3. Kolordu bize doğru savaşarak geldi. Tam 1 haftaya yakın bekledik. İçerde çok sivil vardı. Son hafta sivilleri bırakmaya başladılar. O sivilleri aldık, sınır hatlarına yerleştirdik. Onlara yiyecek içecek verdik, onlara sahip çıktık."

Hamza Tümeni Komutanı Bekir ise şöyle devam etti:

"Terör örgütü PYD/PKK, sivilleri kalkan olarak kullanmaya başladı. Afrin'den çıkmamak için sivilleri kullandı. Biz de harekatı birkaç gün durdurduk. Sivillerin çıkması için harekatı planladık ve harekete geçtik.

Elimizde belgeler var. 14-15 yaşında erkek çocuklarını, kız çocuklarını askere aldılar. Zorla silah altına aldılar. Bunların rejimle hareket etmesi, birlik olması bölge halkının nefretlerini topladı. Biz de Esed rejimine karşı olduğumuz için halk bize karşı tavır almadı."


#TVNET
#Afrin
#TSK
#ÖSO
6 yıl önce