|

Özgürlük ziyafeti

Filistin'in Gazze kentinde dört ay önce kaçırılan BBC muhabiri Alan Johnston, Hamas'ın çabaları sonucu dün serbest bırakıldı. İngiliz gazeteci, kendisi için çaba harcayan Başbakan Heniye ile kahvaltı yaptı

Gazze
00:00 - 5/07/2007 Perşembe
Güncelleme: 00:50 - 5/07/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Özgürlük ziyafeti
Özgürlük ziyafeti

Filistin'de 12 Mart tarihinde kaçırılan BBC'nin Gazze muhabiri Alan Johnston'ın 114 gün süren esareti dün son buldu. İslam Ordusu tarafından kaçırılan Johnston, dün sabah erken saatlerde Hamas yetkililerine teslim edildi. BBC'nin Gazze'den yaptığı canlı yayında konuşan Johnston serbest kalmaktan duyduğu mutluluğu belirterek "Özgür olmak çok heyecan verici. Serbest olmak en fantastik şey" diye konuştu. Militanların elinde tutsak olduğu anları anlatırken "bazı zamanlar çok korkutucuydu" diyen Johnston, "Pek çok defa rüyamda serbest bırakıldığımı gördüm, ancak her seferinde yine tutsak tutulduğum odada uyandım"dedi.

MEŞAL: İMAJIMIZI ZEDELEDİ

Hamas lideri Halid Meşal de BBC'ye yaptığı açıklamada Johnston'ın serbest bırakılmasından memnuniyet duyduğunu iletti. Meşal "Halkımızın imajına büyük zarar veren bu sayfayı kapatabildik. Hamas'ın çabaları özgürlüğüne kavuşması sonucunu doğurdu" dedi.

Heniye: Kaçırılan asker için de anlaşmayı umuyoruz

Alan Johnston'ı Gazze'de karşılayan Filistin Başbakanı İsmail Heniye, İngiliz gazeteciyle kahvaltı yaptı. Heniye, yemek sonrası yaptığı açıklamada 25 Haziran 2006'dan beri rehin tutulan İsrailli asker Gilad Şalit'in de serbest bırakılmasını umduklarını söyledi Heniye, Şalit'in İsrail'de tutuklu bulunan Filistinlilerin serbest bırakılmasına olanak sağlayacak bir anlaşmayla kurtulmasını istedi.

17 yıl önce